海賊王 1094話情報

648 回覆
10 Like 35 Dislike
知你嬲嬲豬啦
但都唔駛用紅色大字鬧一堆我從來無講過嘅野吖大佬
你係咪痴左線呀
因為我根本無講過光劍計霸氣
光劍/光速踢係有劍術/體術底嘅果實技能
要講霸氣,佢的確無明確表現過任何高級霸氣
但有劍術兜底,證明佢唔係依賴果實
理閪你咩 閪知你諗乜
我不嬲垃圾契仔粉大包圍 中既就中
要對號入座又得 是9但你地
但我就覺得中你 唔中又洗乜應我
你明顯契粉 一中就扮唔係 紙儈咁
你雙重標準E點我記得既
個頭吹刀神下個po就唔認

個頭先話唔再應我 轉個頭又挑我機
挑完機唔夠揪又話我痴線想縮沙

繼續雙重標準

傻仔想同柒仔吹血統晒命
但忘記以前契粉個個都吹真王者無血統依點

笑死 自打嘴巴
條友腦補大師 你又準備同佢玩足41頁都得
反而想了解下,
自然系,如果用霸氣同唔用霸氣打人會點?
用霸氣會有層外殼包住咗,唔易俾人打散,但好似冇左元素直接接觸人?
條傻尻不嬲揸白卡
真人應該同柒治一樣咁柒
光劍要劍術底
光速踢要體術底
放激光要射擊底
呢D根底,其他能力者好多都有

問題係佢招招都要靠果實upgrade
所以Z話佢依賴果實係無講錯
邏輯並無你所講嘅唔通順
佢真係要表現一下高級霸氣先可以話佢唔依賴果實
打真四皇紅髮凱多大媽都係咁你先再招積啦
唔通同巴基五五波又真係代表四皇同大將同級咩
有冇認真討論蛋頭島結局雖然尾田一早就講大事件依D廢話
個人推測
草帽連埋博士波妮全員成功逃出
今個島係博士同波妮, 直覺係「熊」飛黎拍走全員
除左仲有紅髮出場外, 我諗唔到點可以全員逃脫
而大事件,我估係五老星海軍係島上做既事,博士有方法傳哂俾全世界
佢之前講過未來想做全球共享知識
而有咩人可以頂到五老星,我估係訓醒果部機械人

五老星+黃猿+羅布路奇+和平主義者+熾天使點打
同埋五老星已經望到路飛,好似想捉走路飛
黃猿又點知路飛咁快冇力
黃猿霸氣弱,但可能見聞勁。
睇到對方變弱。
連路飛都睇到凱多弱左啦。

但凱多當時估唔到路飛弱完可以即刻補滿血姐
其實五老星呢個係咩能力好似同以往惡魔果實嘅能力有啲唔同,好似第二套漫畫魔鬼出現係人界咁

屌,係都要芬奇叫先認真,
尼卡都係鳩黎,稍為認真打中的話,一拳就打低大將?有冇咁痴線呀?

我唔明點解要變膠,硬食晒D力,
之前打天龍人咁款咁打凹塊面咪算囉,
睇落仲痛仲傷

定尾田覺得咁樣傷D
老實講,one piece個戰鬥系統係唔完善
最簡單連幾時用左霸氣,用左乜野霸氣都睇唔出
所以都費事討論得太仔細
唔想變左腦補大會
所以先想講究竟把光劍有冇霸氣喺度。
有霸氣包住硬化只係霸氣棍,青雞把冰棍同理。
元素接觸唔到本體,
我估大總有溫度咁,識發光咁

如果只係元素,就變到可以俾霸氣打斷,又或者即使斬中,被打果個都可以用低階霸氣頂住冇傷。
睇咁耐都係唔慣D畫風
明明一開頭係OK冇咁多野
依家要揾返個重點係邊做緊咩動作
畫多500年都仲有得畫
黃猿+羅布路奇+和平主義者+熾天使
呢一班實力係點,都知道晒
草帽團認真打佢地唔係無得打

最大變數係五老星同機械人
暫時五老星能力係未知
點解古代機械人,最強種族都要滅亡
點解世界政府八百年無人推翻
睇五老星嘅能力就可以知道點解

博士本身話自己就快會死
有機會本體死,但分身繼續存在
問口埋口都話雙翼掛鈎
無掛鈎嘅情況明明係仲多
post一下俾佢睇,佢就發癲
真係白卡黎
掛乜撚野勾呀
問下條傻尻巴基係咪同凱多掛鉤
鷹眼係咪同明哥掛勾
你指黃猿所有攻擊方式都係果實衍生技
所以佢應該係依賴果實?

我認為要單純屈粒果實
幽靈女緩速佬個款無任何技術成份先算依賴

舉個例子
Sabo同Marco暫時未表現過高級霸氣
一個靠燒燒同龍爪手(體術)打
一個靠不死鳥同踢技(體術)打
就連青雞都無表現過高級霸氣
但一樣靠果實同體術變身冰拳青雞
佢哋算唔算係依賴能力

同理光劍係閃光果實衍生技
但揮劍係黃猿本人
把光劍本身無標明有任何特殊能力
你比普通劍佢一樣可以同雷利對斬
普通人揸光劍亦唔見得可以打到黃猿表現
咁計啦,記得青雞卡普當日好似係唔開霸氣練拳打戰艦。
即係有訓練自己原本肉體。

黃猿下下靠果實提升到極高速度。
同時靠速度就有極高攻擊力。

咁相對地佢同青雞比又真係靠能力多好多。
原青雞都係,
但最近更新有補左設定改番唔係純法師。

一比之下,黃猿俾人話靠能力,又真喎。
但係唔係壞事呢?又真係唔一定。
其實唔需要太否定呢種講法。
佢粒果實功就一定係依賴果實架啦。
射激光咁方便點解要學青雞衝過去出拳
繼續接受唔到現實
尾田對稱撚激死你地

點兜好呢
Marco可能都係
但Sabo一定唔係依賴能力
未食果實,用純體術同霸氣已經吊打競技場班人
青雞都唔算,一黎佢師傅卡普無話佢太倚賴能力
二黎根據同卡普練拳嘅回憶
青雞唔用霸氣唔用能力嘅拳頭已經去到卡普水平

「你比普通劍佢一樣可以同雷利對斬
普通人揸光劍亦唔見得可以打到黃猿表現」
光劍本身無標明有任何特殊能力
但光劍有名,叫天叢雲劍,把劍本身已經唔普通
如果黃猿可以光速踢,光速移動
咁佢揮劍都一樣可以有光速加成
你俾普通劍佢,佢都一樣可以用光速強化
唔同青雞,故事暫時真係無顯示到佢唔用果實而又勁嘅一面
我純粹針對[表現一下高級霸氣先可以話佢唔依賴果實]去反駁

如果一個能力者無咗能力即刻變廢物
咁呢種例子先叫依賴果實
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞