海賊王 1094話情報

648 回覆
10 Like 35 Dislike
有人一定要話黑閃同有聲
實際尾田都唔care 晒鳩氣啦
有一個SBS係講佢哋代表邊個縣
路飛係沖繩
點都有人會覺得四皇可以屌打大將
路飛係沖繩縣代表
如果四皇=大將實力

即係五老星仲勁過四皇
就咁睇係少夾硬
但路飛就係代表沖繩就太巧合..
三大勢力冇五隻老野
擺明係啦,就係因為團員仲差2929果實,
加上要等路飛可以有個理由變勁打贏凱多。
所以尾田就順便改橡膠果實個設定做人人果實,
順理成章以29嚟稱呼個MODEL,順便了咗個SBS伏筆。
而且因為係尾田原創嘅神,所有尼卡(29)能力嘅設定亦係任由尾田吹,
吹到有個神明竟然係膠神,但又可以係太陽神,而且所有能力完全係任吹。

然後D死忠粉就天真嬌,竟然真心以為現實有尼卡神,
結果左搭右搭,搭咗個橡膠樹精靈,吹下吹下結果又有班人信。
https://bbs.talkop.com/thread-148817-1-1.html
愈遲出場愈勁
from the Internet 大撚晒?唔識用腦?
其實用意志力打鼓就得根本唔洗波尼。

佢心跳就有力量,打凱多咪試過即刻補滿打到大結局
但唔知今次要回幾耐氣。

尼卡真係太屈搞到要被限制
懶係制造危機。俾老土威下,然後復活救場。

咁睇山治唔打老土可以打黃猿??
同路飛換人打
吊鹽水白胡子,未中刀平A震波都要三大將擋
紅髮秒天秒地秒大將。

點睇都有一截差距。

正如四王,照睇都秒唔到招牌大將一樣。
招牌大將點都有一定反抗能力,
但打落去點都輸俾王咁解。
去到最後原來三大勢力都係伊姆隻棋
勢力平衡係刻意令所有高手對立
等全世界互打唔會聯合反世界政府
玩厭咗隨時可以滅四皇滅海軍
最後Joyboy聯埋所以四皇海軍打政府
皆大歡喜
SBS好多都係用黎馬後炮,幫手後補設定,好似生日果D都冇諗過就是鳩但一樣。

佢塞班角色代表唔同數字,動物,植物,地方,縣,呢D都係憑感覺夾硬塞俾讀者架炸。

參考下OK,但唔睇,對劇情應該影響近乎0,可以忽略。
之前啲四皇全部都已經係老手
做海賊經驗最短嗰個紅髮都有差唔多卅年資歴

路飛好似仲未夠廿歲
岀海好似得三年
無話大撚晒
有人話係 我咪分享埋人哋嘅猜測出嚟
你覺得唔啱可以講你嘅理據囉
呢度係討論區 對與否討論完咪知
你po完條link話猜測有問題 有來有往 呢個先係討論呀
但唔係上面咁一言堂開口話唔啱又唔解釋 你想我點覆佢
橡膠樹精靈呢單野我都係聽下算,一直覺得流,首先記得當時有有改名問題。

另外,一爆尼卡好似樹精靈,但連原本個樣係乜都好少見,
記得當時討論好似連一張圖都冇,
定搵到某張唔似路飛尼卡形態既圖,出黎話係尼卡。

大佬呀,大佛都話搵到個原形
尼卡真係搵唔到原形,所以個心一直覺得係尾田自創。
個心一直說服唔到,仍然唔太想承認尼卡就係現實上有既傳說樹精。

巴打講既野十分認同講左我心入面想講但表達唔到果句
唔好講SBS 成套漫畫尾田都大把後補設定
霸氣 覺醒 尼卡 補完都對唔上前文後理
睇得開心就好
咪當係都市傳說, 傳多幾百年咪變左神話
呢度某啲傻鳩話山治烏索普夠抽黃猿綠牛架
屌,
依家有班唔識既,話搵真巴西人路飛拍OP,係尊重原注。

明明尾田可能都係鳩黎硬塞。
有D撞左同一國家/顏色/數字,又要變

對住呢D人都懶得解釋。
咪就係求其搵山治都踢撚死黃猿喇
路飛打咁耐喺度拖戲
因為紅髮秒左黃猿
你ff?尾田邊忽有講過?
計唔計鷹眼先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞