買電視機 / 換電視機 集中討論區 (157)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
都係C3好 B3都重係舊panel
未人齊
對吖 C3先係Evo
盛..澤 現在有提供免息分期服務,不過需要手續費,詳細自己去佢網站睇
掂啵 岩哂我個麻煩fd
Hi南拳巴
Hi小賀巴
最緊要巴打方便
呢加收到部c3用得好開心,oled真係好唔同
不過呢加d電視改哂則插真係失哂預算,等我仲搞左新電視櫃
其實都買咗電視做乜仲成日mon 電視post
想問下而家sony full array 電視都係㸓緊LCD PANEL?
有無人用緊X85-95? 有無咩評價?
我下一個target
Apple Vision 2
YES
佢表現如何?如果我都成日睇4K BD, 打機

另外如果夾其他牌子soundbar 如samsung 都唔會太大問題?
買行貨hd生命信得過嗎。。。想買s90c 55吋。。好抵屌
OK
都係睇你要求
要上頂咪OLED
要粗用雜食咪LCD
同價位有無更好選擇?
我budget 大約$13-15000..

三星係咪都可以買到QLED?
想問吓G3 同S95C 點選擇好
想買sonyA95L 但太貴
想請問43吋,打機多,間唔鐘睇下youtube同nexfix
預5k-6k有無邊部推薦?
S95C
Samsung 43Q60C 行貨
$56XX
1. 60hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Quantum 4K LITE影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約450nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

Sony KD-43X85K 行貨
$62XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
7. X1™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度約550nits
QLED只是LCD黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞