買電視機 / 換電視機 集中討論區 (157)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
連登有step哥真好
謝謝你~
我望下先 thanks!!!
唔係啊 係av..station
盛..澤有無我講嗰兩款行貨?
盛..澤只賣水貨
唔該哂巴打
想問下新買水c3收唔到77 76台訊號係咩原因
換左幾條天線都一樣
村屋?
會唔會地區問題
屋苑 房部cx係舊屋追到77 係新屋都睇到
問下盛..澤
諗住買個濾波器試下
唔係應該放大器咩
聽說個頻率700係俾左5g signal
搞到天線有noise而電視tuner filter唔到要用濾波器
Budget 萬五內 48-55寸 想買Sony
A80定A90好
巴打 你舊屋係未同區? 我都係咁 同區新屋睇唔到開TV 問過其他人同管理處 原來我新屋苑係追唔到呢個台 有幾個fd 都係咁 唔同牌子電視
冇咩分別

有大買大
我係同區
想問下43吋

For屋企人睇電視

邊幾部抵玩?
Budget
Under 4000
LG 43UR8000PCB 行貨
$33XX
1. 60hz IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可駁SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen6 影像處理器
7. 光度約300nits
8. 普通遙控
Samsung 43CU7700 行貨
$39XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Crystal Processor 4K 影像處理器
6. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約250nits

LG 43UR8050PCB 行貨
$41XX
1. 60hz IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有AirPlay 2, HomeKit
3. WEB OS系統
4. eARC, 可駁SOUNDBAR
5. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
6. α5 Gen6 影像處理器
7. 光度約300nits
如果水貨q60c抵唔抵玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞