買電視機 / 換電視機 集中討論區 (157)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
入左一部水貨LG C3, 有冇咩特別要留意同試機? thanks
主板有問題
youtube開個color test試
細鋪建議avoutlet,偉明

大鋪建議AVlife
屋企位只夠放50吋以下,
原本睇中lg c3不過落場望過反光好西利,我用一定要貼mon貼,最後買咗三叔qn90c
恭喜巴打~

落場望過
想問Samsung Q61C 同 CU8100 既重點分別在於邊方面
Q61C有廣色域同光度高D
為咗呢樣嘢我分别去咗av life,兩間豐澤,兩間百老匯對比過
2017年機,睇怕都無得整,可以買新電視了
過保就換機
我部Samsung 機2020年頭買
上年11月, 部電視中間無啦啦有兩條橫線
好彩未過保養叫人上黎check, 成塊底板換過

今日又出現同樣情況,但係保養已過
係咪買過部新算..
試下打電話問下三星
想升多一格85L 建唔建議
價錢差幾遠呢
買Sony,budget 2皮,想要65寸,有冇推介?
平時睇咩野多? 用途?
50吋沒有X85L
55吋 越平越好 日頭俾老人家睇電視 夜晚有時睇下戲打下機
所以唔諗oled
120hz 打機
睇netflix disney+ hdr dolby
有咩選擇好
Samsung 55Q70C 行貨
$80XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 支援Q-SYMPHONY
8. 光度約550nits
9. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
如果想駁埋pc (用n卡)呢?
見有d得amd freesync
如果係55 吋呢
岩岩打左 淨係check 機都收$700
可以上55X85L
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞