買電視機 / 換電視機 集中討論區 (157)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
第一,我唔知座枱安裝額唔額外收費,我就自己裝的
掛牆一定額外收
第二,even佢地免費裝都好,佢地師傅只會一星期兩日去港/九/新界其中一區
所以真係睇你自己,買機果陣問下鋪頭點安排,我就建議搵間可以即場換貨,係鋪頭開左檢查先
我唔掛牆呀… 都係簡簡單單座枱就算

我到時再問下啲鋪先,唔該哂
G3 第3年之後只保螢幕,其他壞唔包,運輸同人工都唔包
不過差唔多價錢都係建議G3,始終級數唔同
tune盡既86都係唔會夠法拉利快
咁買86就純粹係個人口味
補充一下,sharp部8k60dw1x用deep chroma pro(非qd),標明有超過100% DCI p3
咁DL1x deep chroma at least 都90 la,雖然我估應該95%左右
dk1x 90%就會好合理
巴打呢個形容好好
唔該晒
巴打
我暫時電視要求同上面差唔多

都係平時睇netflix, 食飯airplay
有時想駁switch 玩下

想借問聲120hz 有冇必要
岩問左盛澤Samsung 55Q70C 水貨 5200

求教巴打
120hz睇片都會順D
因為用開120hz ipad
睇部電視d 殘影,會諗120 hz會唔會好d
睇波 或者d 郁動快嘅片源 都會順d
如果想平平地買部42吋左右電視係間房到打機用,
想問下有無推薦
Budget 5000$內
Sony KD-43X80L 行貨
$50xx
1. 60hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits
用緊SONY A95
請問邊個版本嘅黃viu 唔洗比錢都睇到?
你好,請問Samsung 55S90C 係咪冇辦法連到iphone嘅「家居」?
想用siri開電視
水貨77C3
三星冇homekit

裝smartthings睇下是否ok
巴打想問下 55 x85L 同等級仲有邊啲型號
55Q70c

55QNED81
感謝再落舖望望先
you are welcome
巴打,想幫兩老買部55寸電視 而家睇中Lg g3 sony a95L samsung s95c 請問邊部最好?睇電影有要求
sony a95L
要買個55"電視喺鋪頭loop廣告
邊隻比較襟用長保養易播片轉片?
係咪andriod好過lg/samsung?
Panasonic TH-55MX700H 行貨 (TCL設計+生產)
$62XX
1. 60hz VA LCD PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位更黑, 可視角普通
2. HDMI 2.0x3 支援4K60
3. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
4. ANDROID TV 系統
5. Hexa Chroma Drive技術,以3+3原色令真實色彩再生
6. 5年保養
Sony KD-55X80L 行貨
$78XX
1. 60hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.0x4, 支援4K60
8. 光度約370nits
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞