買電視機 / 換電視機 集中討論區 (157)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
都OK, 有廣色域

購買水貨電視我推薦 盛..澤
如果水貨價 你又有咩推薦 唔該師兄
Samsung 43Q65C / Q63C, Q60C 水貨
3XXX
我買左c3,覺得貨到左手開黎睇仲好過現場睇d display
lm
恭喜巴打
巴打 唔想意思想問多樣
Sony A95k 同A95L有咩分別
巴打 唔意思想問多樣
Sony A95k 同A95L有咩分別
C3 係咪唔可以Wall mount ?
而加最後選擇
LG OLED evo c3 vs Sony XR A95K
大家價位差唔多 巴打會揀邊部
光度,腳架,畫面演算法
當然可以
A95K仲有貨咩?

A95K比較好
好 咁我聽日去買!唔該哂巴打
you are welcome
爬左文

就咁睇7-8000呢個價位買55吋
三星Q70C係咪一個最好嘅選擇
YES
請問65寸 2皮樓下有無推介?
平時睇Netflix ,ps5 多
睇左lg b3 oled 都好似幾好
Samsung 65S90C 行貨
$203XX
1. 144hz 超極廣色域 QD-OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有AirPlay 2
3. TIZEN OS系統
4. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
5. Neural Quantum 4K 影像處理器
6. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
7. 有2.1聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共40W輸出
8. 支援Q-SYMPHONY
9. 光度高達1000nits
10. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
11. 防反光

LG 65" OLED TV B3 OLED65B3PCA 行貨
$219XX
1. 120hz 廣色域 WOLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN6 影像處理器
8. 光度高達750nits
9. 支援WOW ORCHESTRA同步發聲
麻煩曬樓主
依家2022系列係咪都冇曬?
同價位可以買到高一級 但係問過啲舖頭都冇貨
早就冇啦
搭單想問埋 究竟Q80C 定係Q70c好啲?兩款有咩分別?
Q80C光度提升左, 追加了分區LED控光功能, 改善黑位同對比度, 喇叭數量多左, 可視角好左
如果差唔多價錢,係咪都冇對手?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞