買電視機 / 換電視機 集中討論區 (157)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
因為LG佣金多
A-9
$10,000 ~ $15,000左右
Sony KD-65X85L 行貨
$149XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(20000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 24個區域控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可駁SOUNDBAR
7. X1™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度約550nits
55x90k 見到水貨好似6000有找, 仲值唔值得買?
新買個電視唔夠10日
面個塗層比屋企抹甩咗
有個印係到
如果成部叫人維修大概要幾錢 三星機
thanks
追唔到
睇啱咗Sony KD43X80K,官網買$4190包送貨
打算買嚟打下機,睇下電影
筆直四千左右
43吋,再大少少就唔夠位
請問巴打覺得點?會唔會有其他推介
想買電視機,budget $15000
請問 sony X90L 定 Samsung QN90C 好?

thanks thanks thanks
幾千至一萬
可以去馬
我覺得QN90c比較好
唔需要刻意追post

連登係輕鬆上,吹水用
當人為, 當爆mon處理

電視用眼鏡布清潔就可以,最多加少少清水,輕力清潔
55X90L水貨都係8千幾,分區控光更好

不過要留意Sony水貨係少左Google功能同有預設出簡體字幕問題

建議有新買新,又可以避免翻新機問題

當然購買水貨電視我推薦 盛..澤
我轉左15PM,不錯,輕身窄邊框
換電話都唔換oled
電視成家人用,平時我唔多用電視
電話成日用, 遠比電視重要
你電話最多用嚟覆post 導人買oled
No
原來你咁樣睇我
可能到A95Z 你先換電視
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞