司徒夾帶未經授權偷文拍片事件整合(2)

1001 回覆
533 Like 5 Dislike
條粉人又出post
條垃圾出左新post,繼續洗

正義網媒

Take it e時
我發覺响佢fb出原文link冇裝lihkg係睇唔到
尤其係用電腦上網
要post link可以post
https://lihkg.na.cx/thread/32310/page/1

我認同樓上喎
咁攪呢幾日佢hitrate勁高

我認同樓上喎

咁可以點呢?
仲有咩辦法
我發覺响佢fb出原文link冇裝lihkg係睇唔到
尤其係用電腦上網
要post link可以post
https://lihkg.na.cx/thread/32310/page/1

我會post 偷文事件原由但唔再俾嬲
Unfollow,report page
去其他討論區散消息
因為仲有好多人未知呢條仆街冚家鏟做嘅嘢
我會post 偷文事件原由但唔再俾嬲
Unfollow,report page
去其他討論區散消息
因為仲有好多人未知呢條仆街冚家鏟做嘅嘢

我認同樓上喎

咁可以點呢?
仲有咩辦法

佢好識得玩 Facebook,
一般人都會刪文了事, 當無發生過
但佢選擇利用呢個機會推高自己人氣
做法係極之無恥

我都係做 digitial marketing, 我都熟 facebook 運作

1. 真係唔好再俾嬲, 嬲 = Like, 多 Like = 多人, 多人 = 多錢
2. 減少留言數目, 最多只留一個 "負面留言" 俾其他人知佢幾無恥, 唔好覆人
3. Report 佢每一個 Post, Facebook 會對"負面回應"扣分, 觸及人數會下跌
4. Un-follow 佢個 Page / Report 佢個 Page, 這也是"負面回應", 會扣分
5. 找另一個有份量既人鬧佢, 係果個 Page 回覆, 唔好入夾帶 Page 鬧, 咁真係益佢
6. 散出去高登 / Discuss / Uwants... 等, 等多d人知夾帶為人
7. 上ViuTV講係好方法, 另外找有佢 / Miss Hunny 出現的廣告唱佢
8. 廣告商好睇企業型像, 就算大家鬧佢推廣告 hit rate, 但型像負面, 老闆好少會buy

寫了

我認同樓上喎

咁可以點呢?
仲有咩辦法

做法係極之無恥

我都係做 digitial marketing, 我都熟 facebook 運作

1. 真係唔好再俾嬲, 嬲 = Like, 多 Like = 多人, 多人 = 多錢
2. 減少留言數目, 最多只留一個 "負面留言" 俾其他人知佢幾無恥, 唔好覆人
3. Report 佢每一個 Post, Facebook 會對"負面回應"扣分, 觸及人數會下跌
4. Un-follow 佢個 Page / Report 佢個 Page, 這也是"負面回應", 會扣分
5. 找另一個有份量既人鬧佢, 係果個 Page 回覆, 唔好入夾帶 Page 鬧, 咁真係益佢
6. 散出去高登 / Discuss / Uwants... 等, 等多d人知夾帶為人
7. 上ViuTV講係好方法, 另外找有佢 / Miss Hunny 出現的廣告唱佢
8. 廣告商好睇企業型像, 就算大家鬧佢推廣告 hit rate, 但型像負面, 老闆好少會buy

寫了

不如係蘋果啲新聞post野啦
不如係蘋果啲新聞post野啦

樓主inbox左,仲可以點做?

佢唔理人, 因為大家正幫手推高 engagement, 推高身價

唔好再俾 [嬲], 最好留言都唔好留

Facebook 將 [嬲] 當 LIKE 去計, 留言 & Share 都係engagement

所以我覺得晚晚打老闆似夾計打手多D
假設目的係隊死司徒
叫人唔好去睇就得
叫人猛去留言屌反而幫左佢
就好似射精男既原理一樣

做法係極之無恥

James Yiu 佢有credit俾番原創者,一開始講到明係二次,加上出處不明,唔明點解要俾人鬧到豬狗族
讚好 · 回覆 · 1 小時

呢個留言係邊?等我鬧爆佢!

咁可以點呢?
仲有咩辦法

做法係極之無恥

寫了

推佢老母!
James Yiu 佢有credit俾番原創者,一開始講到明係二次,加上出處不明,唔明點解要俾人鬧到豬狗族
讚好 · 回覆 · 1 小時

呢個留言係邊?等我鬧爆佢!

唔記得啦,由佢沉

集中屌新post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞