司徒夾帶未經授權偷文拍片事件整合(2)

1001 回覆
533 Like 5 Dislike
幫你推緊POST呀,
仲有唔好去睇司徒夾帶FACEBOOK就得架啦

多謝 始終想有名氣d 既fb page屌佢
如果唔係都無計 唔去佢fb屌又無人知

好多人以為佢仲係做 umoive 做創作
查實佢一早開了 KOL 公司叫 Vlogger 做 agent

做 Umovie 係講創意, 又要拍得好, 好難搵錢
做 KOL 只要人氣, 抽下水, 抄下文, 愈多 Fans 收入愈高

玩法完全唔一樣
不如係蘋果啲新聞post野啦

樓主inbox左,仲可以點做?

我淨係inbox 係咪wtsapp佢好d?但我怕自爆埋電話
幫你推緊POST呀,
仲有唔好去睇司徒夾帶FACEBOOK就得架啦

多謝 始終想有名氣d 既fb page屌佢
如果唔係都無計 唔去佢fb屌又無人知

好多人以為佢仲係做 umoive 做創作
查實佢一早開了 KOL 公司叫 Vlogger 做 agent

做 Umovie 係講創意, 又要拍得好, 好難搵錢
做 KOL 只要人氣, 抽下水, 抄下文, 愈多 Fans 收入愈高

玩法完全唔一樣

不如係蘋果啲新聞post野啦

樓主inbox左,仲可以點做?

我淨係inbox 係咪wtsapp佢好d?但我怕自爆埋電話

巴打食住個勢呀

佢唔理人, 因為大家正幫手推高 engagement, 推高身價

唔好再俾 [嬲], 最好留言都唔好留

Facebook 將 [嬲] 當 LIKE 去計, 留言 & Share 都係engagement

所以我覺得晚晚打老闆似夾計打手多D
假設目的係隊死司徒
叫人唔好去睇就得
叫人猛去留言屌反而幫左佢
就好似射精男既原理一樣

佢好識得玩 Facebook,
一般人都會刪文了事, 當無發生過
但佢選擇利用呢個機會推高自己人氣
做法係極之無恥

我都係做 digitial marketing, 我都熟 facebook 運作

1. 真係唔好再俾嬲, 嬲 = Like, 多 Like = 多人, 多人 = 多錢
2. 減少留言數目, 最多只留一個 "負面留言" 俾其他人知佢幾無恥, 唔好覆人
3. Report 佢每一個 Post, Facebook 會對"負面回應"扣分, 觸及人數會下跌
4. Un-follow 佢個 Page / Report 佢個 Page, 這也是"負面回應", 會扣分
5. 找另一個有份量既人鬧佢, 係果個 Page 回覆, 唔好入夾帶 Page 鬧, 咁真係益佢
6. 散出去高登 / Discuss / Uwants... 等, 等多d人知夾帶為人
7. 上ViuTV講係好方法, 另外找有佢 / Miss Hunny 出現的廣告唱佢
8. 廣告商好睇企業型像, 就算大家鬧佢推廣告 hit rate, 但型像負面, 老闆好少會buy

推 大家留個言就得
我建議要reply佢就post我以下資料
俾多啲人知道條撚屌做過乜撚嘢

司徒夾帶未經準許下偷橋實錄

原文出處
我頂你唔撚順啦臭西
https://lihkg.na.cx/thread/26106/page/1

原文作者投訴
覺唔覺司徒夾帶好仆街?
https://lihkg.na.cx/thread/32310/page/1

傳媒報道
https://eweekly.hk/article/_title/%E8%A2%AB%E8%B8%A2%E7%88%86%E5%81%B7%E6%A9%8B%E7%95%B6%E5%8E%9F%E5%89%B5_%E5%8E%9F%E4%BD%9C%E8%80%85%E6%80%92%E6%8F%92%E5%8F%B8%E5%BE%92%E5%A4%BE%E5%B8%B6%E6%9C%AA%E7%B6%93%E6%88%91%E5%90%8C%E6%84%8F_xpoff8g9xgzme821zky8ehfr
拉登仔巴打
我想問如果只係like鬧佢嘅留言會唔會推高佢hitrate?
我建議要reply佢就post我以下資料
俾多啲人知道條撚屌做過乜撚嘢

司徒夾帶未經準許下偷橋實錄

原文出處
我頂你唔撚順啦臭西
https://lihkg.na.cx/thread/26106/page/1

原文作者投訴
覺唔覺司徒夾帶好仆街?
https://lihkg.na.cx/thread/32310/page/1

傳媒報道
https://eweekly.hk/article/_title/%E8%A2%AB%E8%B8%A2%E7%88%86%E5%81%B7%E6%A9%8B%E7%95%B6%E5%8E%9F%E5%89%B5_%E5%8E%9F%E4%BD%9C%E8%80%85%E6%80%92%E6%8F%92%E5%8F%B8%E5%BE%92%E5%A4%BE%E5%B8%B6%E6%9C%AA%E7%B6%93%E6%88%91%E5%90%8C%E6%84%8F_xpoff8g9xgzme821zky8ehfr

佢唔理人, 因為大家正幫手推高 engagement, 推高身價

唔好再俾 [嬲], 最好留言都唔好留

Facebook 將 [嬲] 當 LIKE 去計, 留言 & Share 都係engagement

假設目的係隊死司徒
叫人唔好去睇就得
就好似射精男既原理一樣

做法係極之無恥

我都係做 digitial marketing, 我都熟 facebook 運作

1. 真係唔好再俾嬲, 嬲 = Like, 多 Like = 多人, 多人 = 多錢
2. 減少留言數目, 最多只留一個 "負面留言" 俾其他人知佢幾無恥, 唔好覆人
3. Report 佢每一個 Post, Facebook 會對"負面回應"扣分, 觸及人數會下跌
4. Un-follow 佢個 Page / Report 佢個 Page, 這也是"負面回應", 會扣分
5. 找另一個有份量既人鬧佢, 係果個 Page 回覆, 唔好入夾帶 Page 鬧, 咁真係益佢
6. 散出去高登 / Discuss / Uwants... 等, 等多d人知夾帶為人
7. 上ViuTV講係好方法, 另外找有佢 / Miss Hunny 出現的廣告唱佢
8. 廣告商好睇企業型像, 就算大家鬧佢推廣告 hit rate, 但型像負面, 老闆好少會buy

但係其實佢有d咩廣告?

假設目的係隊死司徒
叫人唔好去睇就得
就好似射精男既原理一樣

做法係極之無恥

但係其實佢有d咩廣告?

應該唔係廣告
係啲page多人睇就有得分紅咁
好似youtube咁
之前有人用高登嘅料開page都係咁

正呀喂

蘋果記者。我係流精

有無實際啲方法 可以整死佢個頁面?
推到條仆街仆街

犯法野我唔做架
打老婆巴打 你撐落去呀

一野轟落去整死條仆街
留名

假設目的係隊死司徒
叫人唔好去睇就得
就好似射精男既原理一樣

做法係極之無恥

但係其實佢有d咩廣告?

應該唔係廣告
係啲page多人睇就有得分紅咁
好似youtube咁
之前有人用高登嘅料開page都係咁

KOL 主要收入係出 News Feed (即係 share 文/片)
早前有客人問價
佢 + Miss Hunny 一齊推一條 Feed 要幾萬
要佢地上埋鏡仲十幾萬
佢地收費貴過一般二線藝人

犯法野我唔做架

瘋狂舉報佢
一齊去舉報佢個page,一定要推到佢仆街為止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞