我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 65 ) - Yujihw砌機List 開始考慮14代

1001 回覆
16 Like 10 Dislike
我有上架喎
訂左部13700k + 4070ti

上網睇而家win10 換成部腦用番舊ssd

直接插番落去 佢識自己兼容番新裝置 唔洗再重裝 洗晒d野

係咪真係咁簡單
星期一會降返
油耳 ching
今日落單 聽日送唔送到 (特急$150)

另外想問點樣揀+$600 既option
Giga 應該黎緊呢個星期
Asus 要遲多少少

Giga 同Asus 有三年保
呢個優惠仲有 不少塊底板而家冇哂
但係你搵客服 我地會有d優惠轉板選項俾你 依然係好抵
多唔多人等緊intel 14代
如果諗住上13900kf / 13700kf 等唔等好?
幾時出?
咁樣平好多,而且64GB RAM.你講你用得比較多ram.咁就64GB
而且咁樣都仲可以4070 ti
隻箱又細隻d.13700K.用水冷好d
1 x [8月電腦節優惠]Jonsbo D31 Mesh Micro-ATX - Black + 三把 Jonsbo SL-120 ARGB PWM Reversed 反葉 - Black + Jonsbo TG-240 ARGB CPU Liquid Cooler - Black (可另加$80升級到360水冷)
價錢:$729

1 x Intel® Core™ i7-13700K BOX 聯強行貨
價錢:$3,150

1 x [9月優惠]Gigabyte B760M AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
價錢:$1,299

1 x [9月優惠]Kingston DDR5 6000MHzRAM 配合Gigabyte / ASUS / MSI 主機板全單砌機 減$100
價錢:-$100

1 x [9月優惠]Kingston Fury Renegade RGB 64GB (2 x 32GB) DDR5 6000 Mhz C32
價錢:$1,999

1 x Toshiba Enterprise Series MG08ADA400N 4TB 7200rpm 256MB 3.5"
價錢:$799

1 x [9月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨)
價錢:$970

1 x [9月優惠]Gigabyte GeForce RTX™ 4070 Ti WINDFORCE OC 12GB GDDR6X (可單買或砌機減$50)
價錢:$6,349

1 x [9月獨家優惠]FSP Hydro G Pro Series 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular (送12VHPWR線) (現貨)
價錢:$899

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $16,174
https://www.faroll.com/customize#MTIyLDI5ODgsNTA3Miw2MTc1LDYzODgsNjUzMSw2NjExLDcxNzMsNzMyNQ
想問下如果wifi成日都唔穩定,係個Router問題定Modem問題多
不過我電腦拉線無呢個問題
插咗天線未 ?
插曬,四支天線,已經放廳度用
ASUS AC3100 Dual Band WiFi Gaming Router RT-AC88U
無記錯係呢隻,因為唔係我買嘅,有人比
以前用過呢隻
ASUS 雙頻路由器 RT-AC56U
不過都有同樣問題,所以換咗,結果都係咁
你係咩裝置連wifi唔穩定
其本上要連嘅都唔穩定,除咗電腦,因為拉線

8000人集氣區
應該要星期二送
聽日真係唔得.

你落完單搵客服.話想升級7800 XT 就OK
你需唔需要買埋4k mon?
等多陣 就到
上埋 13900K 啦 價錢差唔遠
水冷轉jonsbo Tg-360 夠壓了
唔想用妓奸,會唔會有其他
想問加多條SSD,係咪最好兩條一樣嘅
同埋想問係咪要放埋win 11個價落去架
Noctua case fan求推介,機箱用緊NZXT S340
Budget大約500-600兩隻一前(12/14cm)一後(12cm),over少少都ok,見舊post好多師兄推A14,想知有冇好少少推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞