我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 65 ) - Yujihw砌機List 開始考慮14代

1001 回覆
16 Like 10 Dislike
呢個budget 4k 會唔會有d 困難
我問下三叔M2 990 PRO PCIE 4.0係咪可以完美兼容PCIE 3.0既底板同I7-9700K?
向下兼容除左塊板3.0外, 係咪要睇埋粒U要11代以上先得
應該係10月17日

你邊隻舊水冷
得既
你個塊之後二手放出去
我未砌的
我諗住買呢隻MSI MAG CORELIQUID M360 ARGB
想問下基本上外置或者SATA 2.5 SSD 基本上完勝HDD?

HDD除咗容量大,其他都差過SSD? HDD係咪太易壞?
收到了
唔洗3000蚊
就有7600X + 底板 + 32GB RAM + 1TB Gen4 SSD
應該整左了 可以付款
sorry.遲左覆

換唔換14代
Thx等緊你地同事send msg
咁都好夠
1 x [8月電腦節優惠]Jonsbo D31 Mesh Micro-ATX - White + 三把 Jonsbo SL-120 ARGB PWM Reversed 反葉 - White + Jonsbo TG-240 ARGB CPU Liquid Cooler - White (可另加$80升級到360水冷)
價錢:$739

1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨 下週到貨
價錢:$2,399

1 x ASUS PRIME B760M-A WIFI DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
價錢:$1,199

1 x G.Skill Trident Z5 RGB Series 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000MHz C30 F5-6000J3040F16GX2-TZ5RK - Black
價錢:$1,250

1 x [9月優惠]Gigabyte AORUS Gen4 5000E SSD 1TB
價錢:$549

1 x MSI GeForce RTX™ 4070 VENTUS 2X OC 12GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$4,999

1 x [9月優惠]Thermaltake Toughpower GF1 750W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
價錢:$699

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $11,914
https://www.faroll.com/customize#MjI0OCw1NDQxLDYyMDUsNjYyOSw2NzE5LDcyMjEsNzMyNA

另外你個問題.成個畫面freeze左.有機會係你OS個隻hdd /ssd有問題
油二你個網站分類可唔可以再整得仔細啲
例如底板分返z b h x 字頭
向各位報告一下公司情況
因為近期的確太多投訴.
我地琴日同公司所有同事開會.開左大概幾粒鐘
討論點樣去改善之前既錯漏 / 甩漏 / 出錯問題
我地針對左每一個人而家做緊既野去再認真咁去睇返個工作效率同埋邊度需要去改善
我地目前改左超多新既措施
基本上每一個人既工作都有變動
但變動完之後.我地實行會變得更加有效率
我地睇返之前我地成個流程.可以形容為差
因為一D普通既流程都要經過太多人去經手
冇一個好好既SOP流程.所以成日都有傳達訊息甩左呢個問題
我地而家連Check機最後把關人都改變埋
我地會起星期一開始實行新既工作方式同埋流程
我地會繼續keep住睇下行新既呢套方案會唔會有新問題出現.
而有新問題.我地都會即刻去改
希望之後可以解決成日遲聯絡 / 冇聯絡 / 冇貨 / 出錯野之類既問
唔好意思各位
你係唔係高登個時個個?
急唔急用先

客服冇覆,想知以上有冇貨?
其實係架
冇咩提升.純粹都係拉高下少少頻率咁
所以睇你等唔等
我照出List俾你?
屌 水魚+清貨Lidt
悠二,你啲套裝價係ok吸引,但可唔可以整返啲中階少少嘅底板套餐,貴返少少都ok,見到啲板得1個m.2真係無晒衝動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞