我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 65 ) - Yujihw砌機List 開始考慮14代

1001 回覆
16 Like 10 Dislike
拎SSD黎dl 咸片會唔會極速收皮
其實幾個級數都有整

不過咁岩今次出個低階少少
唔係完勝
好多企業都專登用HDD
機械式有得recover
SSD一死就898
張卡要唔要留俾你
睇下貨量足唔足先
原本諗住年尾先買
突然間出張限量卡可能要提早買
有的 大把二手都係rma 貨
唔係 都係z790
只係d 廠會再整新型號加強
價錢我諗同而家差唔多
依家既z790都可以用到14th
咁我月中前試下推出
有冇試過更新bios?
從未更新
呢部機既板無更新過bios, 原bios

怕又變磚,之前手多多另一部機up上去點知真係磚左。唸住硬刷bios救番佢,點知落針方法錯左,燒左電溶應該
請問有無27吋曲面mon 推薦? 主要文書 上網 平時會睇波/netflix, 唔太打機
20k 會好d

你等到可以等 大概下月中出

你等唔到我再出俾list俾你
搵左我客服先

仲有保
你預算幾多

如果你唔係一定要背插線其實可以好抵好多
15k, 求指點
連mon 就咁
1 x [8月電腦節優惠]Jonsbo D31 Mesh Micro-ATX - Black + 三把 Jonsbo SL-120 ARGB PWM Reversed 反葉 - Black + Jonsbo TG-240 ARGB CPU Liquid Cooler - Black (可另加$80升級到360水冷)
價錢:$739

1 x Intel® Core™ i5-13600K BOX 聯強行貨 下週到貨
價錢:$2,399

1 x [9月優惠]Gigabyte B760M AORUS ELITE AX DDR5 LGA 1700 Micro-ATX
價錢:$1,299

1 x [9月優惠]ADATA LANCER RGB DDR5 32GB (2 x 16GB) DDR5 6000 Mhz C30 - Black
價錢:$850

1 x [9月優惠]Kingston KC3000 Series 2TB M.2 PCIe NVMe 4.0 x4 (現貨)
價錢:$970

1 x [9月優惠]Gigabyte GeForce RTX® 4090 GAMING OC 24GB GDDR6X (可單買或砌機)
價錢:$14,150

1 x [9月獨家優惠]FSP Hydro G Pro Series 1000W 80 Plus Gold Fully-Modular (送12VHPWR線) (現貨)
價錢:$899

1 x LG 27GP95R-B 27" 4K Nano IPS 160Hz 1ms HDR G-SYNC® Compatible Gaming Monitor
價錢:$4,320

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $25,706
https://www.faroll.com/customize#Mjk4OCw1MDcyLDU0MDUsNjA5OCw2MjA1LDYzODgsNzI5OCw3MzI1
悠二大大,之前搵你砌機,收到機了,但我用耳機插機身/底板我都聽唔到聲音,想問下點解

我部機係呢個list
https://www.faroll.com/customize#NTM1Miw1Mzc0LDU5MDgsNjA2NCw2NDc3LDY1NTIsNzE5NCw3Mjk4LDczMTIsNzM3Mg
其實主要真係機箱分別
細d
同埋散熱都會差d
悠二你好
想砌部打機推到2k144hz既機+買埋mon
最好推到online game新瑪奇英雄傳144fps
做左少少功課預計用4070ti
唔玩超頻
機箱想要右邊係透視窗
最好1萬中內搞得掂
係咁意爬左文見你既組合推薦唔一定係for打機
所以勞煩你出個list
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞