我是悠二,你問我答,電腦砌機討論,電腦求助解答 ( 65 ) - Yujihw砌機List 開始考慮14代

1001 回覆
16 Like 10 Dislike
仲有呢d
收工去睇埋
如果冇只有去淘
收到 唔該巴打
你好,部機用緊i5-4440,1050ti,500w牛睇YouTube 開始窒,想平平地升級cpu,暫時睇到咁,兩個組合差300蚊

intel:
https://www.faroll.com/customize#NDkxMyw1MzY0LDY2MjksNjY3MQ

Amd:
https://www.faroll.com/product/7411/9amd-ryzen-5-7600x-am5-gigabyte-a620m-h-am5-ddr5-micro-atx-adata-ddr5-32gb-2-x-16gb-5600mhz-cl46-gigabyte-aorus-gen4-5000e-ssd-1tb

利申:等等黨intel15+5090
tg搵左,麻煩check check tg
油二麻煩覆覆tg pm
15k 左右 打機list 有冇推介
火牛轉fsp hydro s 650就ok
悠老闆 想問可唔可以帶件上你哋office 砌機?自己本身有一部份件 其餘就係你哋嗰度買
俾多少少上13600k
我返到香港之後我執執d 價
價錢差唔遠
13500同13600k 本質上真係有分別 唔只係頻繁分別

上到4070 ti 呀
直接換4079 ti windforce

s版完全未有消息
如果只係game 都仲可以講driver 問題
但background 多野 真係有機會ssd
我覺得唔會
而家ssd 壽命好長
當然你最好分開 download ssd 同儲野ssd
都得 都係budget內
結果點樣
買到未?
買左啦巴打
食到6xx MB 開心使用中 多謝

張野真係好少貨
過多半個月先
再唔係咪買返三風扇
假如今日落單, 呢幾日連假係咪唔會送貨?
最快下星期2?
返咗HK未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞