多倫多生活討論區 83

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
404盡頭既Keswick 都已經起左幾年
再北就要過左湖再上 冇highway駁住就爭好遠
就咁睇404右手邊都大把地 Vaughan markham對上都大把可以起 其實真係大把地任政府舞
Stouffville?已經有起啦
係啦 成大格 佢認認真真呢幾年真係快手起多啲屋出黎我諗樓價可能可以慢慢回落 前題收人都要減慢 如果年年收十幾萬人然係起得幾萬間屋真係搞唔掂
哪媽屎達
Barrie is the next boom town. I said that five years ago.
跟著HWY 404廿幾前(Dec 2001?) 開到Davis drive, 成個區就發咗。之前去釣魚都會出Davis Dr。 然後揸local去Hwy 400 北上。所以睇住嗰度既發展。 總之跟著條Highway就唔衰得去邊。
HWY概念樓
唔明點解east York Danforth warden kennedy 咁多空地都唔發展 又近downtown位置又唔差 如果有地鐵發展就實掂

寧願住到咁上都唔住下呢d地方
Greenbelt 綠化帶限制咗唔俾發展
講真洗撚你講咩 咁都要攞彩
East York唔發展?
Newmarket townhouse已經過百萬
睇Green Ln 再北會唔會有機會起
east gwillimbury已經發展緊
其實市內有好多redevelopment嘅project 兩樣嘢係可以同時進行的
其實有發展,只係進度慢
冇得同溫哥華比
識人幾年前搬咗去Bradford, 都已經有唔少人喺度住
Why international students in Kitchener-Waterloo are struggling to find jobs
https://old.reddit.com/r/TorontoRealEstate/comments/16k8meb/why_international_students_in_kitchenerwaterloo/
個個市都係, 收咁多人但係基建冇, 經濟冇做大個餅
嘥氣
條片入面全部都係….
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞