多倫多生活討論區 83

1001 回覆
4 Like 5 Dislike
Old Mill station is in Toronto
I know they are from lake ontraio
but why
Peterborough 唔算 road trip 啦,仲喺 Greater Golden Horseshoe 以內

Road Trip 首選就一定係橫加嘅,純粹由東St John‘s去到西 Victoria
近近地就想去魁北克近大西洋比較冷門嗰堆,例如 Rocher Percé / 魁北克138號公路嘅盡頭 / Île Anticosti etc

Percé 就淨係揸車,多倫多出發單程要16個鐘(未計休息同中途遊覽嘅時間) 主要都係睇怪石 矮山 大西洋嘅鯨魚 小村莊咁

Anticosti Island 就係一個喺 Gulf of St Lawrence 中間 好荒蕪 但係好大嘅島(面積係多倫多嘅12倍),想沿 138 號公路揸到去七島港(距離多倫多15個鐘),然後搭長途船入去,島上面有100 000隻鹿(但係人口得 200 ),untamed wilderness嘅自然景觀,主要玩 offroad driving 同 hunting,另外有條河出名釣三文魚

我個bucket list有好多呢啲長途或者偏僻嘅地方,唔敢自己一個去(會好似一個人喺香港行山咁危險)但係又冇朋友同我一齊癲
同問
有冇話邊到outlet平之類?
初來報到
Toronto Premium Outlet
Vaughan Mills
Outlet Collection at Niagara
屋企附近有winners, marshalls既話可以去睇下,有時會執到靚野
哩邊D 衫都係唔得
結果都係買UNIQLO
唔一定要原價買
咪同香港一樣等特價買

係件TSHIRT 公仔想要就原價啦
TNT
Oct Algonquin Park Fall colors
iPhone 終於有得玩Monster Hunter Now ,有冇人一齊玩 ? add fd子。
晏啲去單來試下,反正最近FGO 都冇嘢玩
已經無興趣搶
唔會捨得晨早去排亦都唔想買唔等使嘅野
近呢幾年我已經轉咗上網買
廢事同人逼
我係平時得閒睇下 啱價就買算數
上網最爽
有貨就有貨
價錢又一樣
好無聊返工無野做
想搵人吹水,但個個都訓晒覺
哩到識嘅又無咩野岩傾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞