羅技推出升級的 G Pro X Superlight 2 無線遊戲滑鼠

291 回覆
7 Like 36 Dislike
mousepad依家溢價好嚴重
一直以黎都係用qck+ around 100就有張
之前燒廢券手痕買左張hien黎用
用左陣最尾都係換返張qck+ 覺得差唔遠
搭單問下
hyperX pulsefire haste 2 wireless買得過
疾風乙幾好幾全面
hien比較啱打apex
零算幾全面但個人覺得係控制pad入面定位唔係最好
es2唔啱玩cs (太軟而且回彈差
xraypad系列ac+/zero係平靚正 但後尾都係覺得太滑
最近轉左emc幾啱自己 定位好、微調好、慢過零 啲人話似saturn
御三家qck、g640、gigantus v2入面個人最鍾意v2
Ching咁有研究
不如講下有邊隻推薦
我以前都係用QCK,我沼澤手加如果潮濕塊QCK會變左吸水布咁,但係HIEN就無呢個問題,不過ARTISAN D PAD真係好貴
早幾日我都買左隻thron
想問一下你個隻thron 左click 同埋右click聲音上面有無唔同
我個隻係右click特別硬 左click比較軟
同我係現場試個隻demo 差有啲遠
qck真係好萬能插
之前沉迷apex所以先試下買張hien黎用
但發覺個手感都係唔及qck
咁我早幾日買個隻thron 相信係第一批貨 係2000fun買
個click啲聲左右係差別有啲大 一邊軟 一邊勁硬
今日拎左去換 話要等佢地上頭黎check 完先知比唔比退/換
Shit
追故就知位巴打推人用lamzu
上面d人qc中伏係個別問題
lamzu依然係最好
artisan始終貴都有佢道理 同埋都係500左右
未到接受唔到 反而玻璃墊我就唔識欣賞
用過個隻gsrse 藍色
唔知我問題定點 好易起毛粒
ac2就快左少少 ac+會好啲
所以話 呢啲qc問題 間間都係咁
係pulsar衰到外國普遍都話有問題
其他一律只能當自己手氣唔好
好用還好用 qc還qc 兩回事
Pulsar x2v2 mini + 4K Dongle 用家到此一遊

qc問題係間間都有
不過好似最初quote個cm個巴打喺度j埋d spec
同鍵盤post d自命不凡嘅鍵盤膠有咩分別
望下槍game嘅pro player用咩mouse
gpxs dav3 ec2-cw全部都係佢口中唔掂嗰d
唔知你係咪同最初quote個巴打觀點差唔多 如果係真係得罪哂
咁你問佢啦 我都有gpx
純粹係唔啱我手型 我先唔鍾意
我用過既mouse好好彩無中招
我只會用好唔好揸手既角度去睇
我一早有講自己唔係咁深入研究spec既人
ARTISAN剩係個縫邊同個底就值呢個價 同埋我用HIEN比較耐用換既頻率無QCK咁高
4K 幾錢
手形係最重要 spec方面我都係回應最初懶係有研究嘅spec撚
d spec分別細到根本同360 240Hz一樣係分唔到
人地d職業對sensor要求唔大過d一般用家?
嗰d咩3395 3950真係好咁多嘅話d職業應該轉哂去用啦
唔好話佢地有sponsor 對槍game黎講mouse等於打波個球拍
唔會因為有sponsor就迫自己轉最重要嘅裝備
早幾日買左用左兩日
個微動左右click 差異我覺得有啲大
同佢現場隻demo差有啲遠
我玩開fps game 微動手感好唔同 開鏡開槍有影響
唔知係唔係批次問題 如果單純咁講palm grip係幾舒服
尋日拎左去2000 fun到睇下有無得退/加錢換其他
仲等緊白色
是,一係粗用廢嘢,一係就直上 artisan
分唔到240Hz同360Hz係因為你殘障+廢,水平低就唔好扮曬代表ok? 我講gpx同da v3缺點=隻mouse唔得,弱智閪除咗斷章取義仲識啲咩
呢個冇咩計,隻微動係同razer嗰隻一樣,啲一致性麻麻哋,我自己嗰隻左鍵脆啲同硬幾gram, 你可以拎去換過隻睇下點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞