羅技推出升級的 G Pro X Superlight 2 無線遊戲滑鼠

291 回覆
7 Like 36 Dislike
仲用緊第一代 冇壞過
用左一年唔夠中間個碌就開始回滾
拎去保養換隻新 再唔夠一年開始回滾
好用係好用 但真係太易壞
好奇想問呢兩隻牌子係邊度公司?
第一次聽一直想試下用zowie logi razer呢啲大牌子以外既mouse
lamzu就應該係大陸野 用唔用就睇你
pulsar就韓國
兩隻同價位 都係700幾800蚊
重量大概都係50g上下
最新都有4k 不過底有窿
你可以睇下外國類似boardzy呢啲youtuber
呢兩個牌子好多review都好好
同埋睇下你咩揸法
claw grip嚟講 呢兩個牌子係最好(我認為
你可以去2000fun有實物可以試
睇批次,加上佢啲垃圾qc,唔拆塊按鍵板出嚟較返幾個鐘都用唔到,左右一高一低仲要拆微動喺下面墊紙
唔壞你邊有得換新,羅技爸爸太照顧用家
咁貴不如買pulsar好過 反正個shape差唔多 重要便勁多
咪玩啦 pulsar啲垃圾qc係人用 gpx同x2差唔多認知障礙 個2.4GHz連抗干擾都冇一撞channel就唔使用
用咗1代一年多啲就出新
睇yt 啲comments 大把人出宣傳片前一日買左一代
出新款最大作用係舊款終於可以減價
不過superlight啱啱出嗰陣喺歐洲買都係800蚊
Thanka
如果rog肯搞搞佢個armoury crate嘅佢隻harpe ace贏哂呢隻
連人地razer da v2去v3都有勁大進步
佢地自己研發隻optical switch手感又麻麻
唯一真係有用係變左typec
用一排就double click 垃圾黎
除咗佢有邊隻輕又好用推介?
superlight垃雜嚟,用左一年就有double click問題
連登話G304 好用啲 唔知真唔真
入電芯喎 又勁重

而個重心比粒電芯搞到好怪
大把 睇你咩揸法
claw grip 可以揀:
pulsar x2v2
asus harpe ace
endgame gear 就算啦 拖左好耐都未出到xm2
lamzu atlantis og/mini(睇手大細
g-wolves hts/htx

ergo : 可以揀deathadder v3
zygen np01
lamzu thorn

當中有啲中資/大劣牌子
用唔用就睇你自己
但係如果有特定既揸mouse 方式
我就一定唔會揀gpx2
最好就自己搵實物上手揸下啦
我而家用logi pro hero (25K ) 同 Razer deathadder v3 . 有冇啲無線款好用但冇咁電競look既可以介紹下?
電唔電競look 好客觀喎
上面個啲好似都無rgb
舉個例子,左邊呢隻OK. 右邊如果拎返公司,啲同事(尤其女仔)就會指住我恥笑:「你隻mouse 識著燈,好毒呀~」然後我就會早退。
以我所知好多牌子既mouse 可以用app熄左燈佢既 同埋呢啲都唔算好毒姐

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞