羅技推出升級的 G Pro X Superlight 2 無線遊戲滑鼠

291 回覆
7 Like 36 Dislike
應該係因為輕量化同埋fps需求問題
換左無線時代真係冇乜大手鼠
pulsar嗰隻好似年頭1 2月已經有trailer但到依家都冇消息
其實maya幾時出 佢條trailer 都4個月之前
本身想買mini4k 不過我估maya應該兩個月內會出
以前冇人care亞洲小黃人馬嬲手,而家發現大mouse唔好賣咪少廠整,xlite v3今個月出完x2-a就會出,你預最快9月尾
thorn 2000fun收埋左隻比人試 感覺冇atlantis咁好揸
我既話揸開對稱轉揸ergo有唔慣係正常既
希望到時2000fun嗰d有得試
發覺呢d類IE3.0/EC mouse佢地係咪驚比人告所以硬係要微調小小野搞到不倫不類咁
之前隻ninjutso origin one x個無名指位又怪怪地
da v3又整到個背勁高
得glorious隻model d係同ec一模一樣
但兩隻都仲用緊3370
用對稱之前都有用開ec 再之前係用ie3.0款嘅雜牌mouse
唔知係咪因為隻手已經養成左係ec嘅形狀 其他ergo好似都係怪怪地咁
定係真係ie3.0同ec個shape係咁天衣無縫
mouse 啱手型係首要條件
銀住銀住咁點都唔好用
深水埗2000fun一定會開demo

Thorn整到頂部curve咁樣係因為想claw grip嘅用戶都用得舒服啲,但其實ergo mouse啲人都係拎嚟palm, 要claw就用對稱啦,之前因為呢樣嘢笑鳩個designer, 條友傻下傻下咁

Ninjutso glorious 呢啲電子垃圾嚟,冇任何討論價值
真 ergo palm真係好舒服
本身ec出無線都想買 但睇左ec個spec真係好失望
咁嘅價錢3370 仲要有舊receiver阻訂
珍,嬲到打爆咗隻mouse
EC CW用落就冇咩大問題嘅,係有啲直線修正同埋個click慢,如果呢隻嘢喺2020前出,加上平返200-300應該賣到人手一隻

至於點解要整個信號塔係因為zowie啲工程師全部都廢閪嚟,人哋logi razer vaxee嘅接受器識得自動scan附近嘅2.4GHz channel再自動轉channel, zowie冇能力研發呢啲solution所以搞啲咁嘅垃圾出嚟,淨係識加強無線功率 聽業內人士講淨係呢個訊號塔研發咗2年
想知有無nmic mouse推介?
唔係要牌子 要產地
鐘意logitech mx果類可惜mic買唔落手
升級左啲咩仲要貴幾百cls
明明啲人換mouse係為左個樣/好揸手
佢就3代都一樣
換埋個usb頭都無用
本身佢條線就係駁住個bluetooth adapter其實type ng type c真係無撚分別

其實坊間好多人鍾意呢隻mouse幫佢做好哂mod都唔識抄
淨係改唔要個cable adapter 變真wireless type c 同mouse 下面塊餅放電池變拆餅rechargeable 再改下個樣肯定大賣

至於好多人屌既微動更加係笑話,連普通玩家拆幾粒螺絲都換到既野佢可以比人屌足幾年

垃撚圾公司
我買咗返嚟試,仲衰撚過2代,啲click硬到仆街,手感差,腳貼一樣唔平,雖一進步係2000Hz同新wireless protocol,sensor唔覺有任何進步,一日唔同返pixart合作一日都係垃圾,跟手咗都係因為polling rate高咗,唔關sensor事,coating一樣,側鍵冇咗pre-travel

人哋razer/g-wolves4000hz都出咗1年以上,razer viper mini se都係2199,垃圾shape膠殼賣1499,笑撚死人
學zowie學到爐火純青
用緊vaxee xe wireless覺得有啲重
係咪要買gpx2
呢d濕鳩電競公司本身就唔建議d人自己換switch
係得rog喺keyboard同mouse都搞hotswappable
可惜佢個software同d mouse模具都麻麻地
個模具靚嗰隻就刪走左hotswappable
隻G703,呢排睇中Razer Basilisk,仲有冇其他推介
隻G703就收皮,呢排睇中Razer Basilisk,仲有冇其他推介
淘寶lunarbase減重套件150蚊,整完78g>64g
買gpx2必後悔,垃圾click垃圾shape垃圾sensor
轉左會Razer冇哂問題,垃圾logi 越出越差
以前啲嘢係領先人哋,而家淨靠marketing食老本
同razer風水輪流轉 同一番言論 依家咁多人屌返logitech

根本邊個牌子多人用就會多機會出事 但有事果d人先會突登出黎講
記得有做維修既Linke Computer當年就係咁幫razer口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞