羅技推出升級的 G Pro X Superlight 2 無線遊戲滑鼠

291 回覆
7 Like 36 Dislike
點解垃圾click?
垃圾button plate design加上粒微動本身個feel比較差,另外間代工廠啲廠狗螺絲都唔識擰,擰到塊button plate變曬型
THORN 黑色到左貨 白色要九月底
X2V2換左微動都差?
仲衰過以前,gm8.0廢但huano pink好嘢嚟,LAMZU特登搵huano定製嘅model嚟
想等白色到買返隻 想知洗唔洗買埋個4khz dongle,1khz同4khz用落係咪真係有分別?但係用4khz好似好食電 差唔多1-2日就要充一次電
thorn個光微動有無得自己換微動,同埋係咪會耐用d 唔會double click?
4k dongle好似要獨立買 呢方面係幾反智
至於1k 同4k
我覺得好似mon144上360咁
我當初由144直上360都覺得smooth好多
唔知mouse做唔做到呢個效果
thorn同atlantis mini邊隻好?
兩隻mouse造型唔同喎
thorn係ergo 偏palm grip
atlantis mini 係純粹既claw grip
睇你點揸 mini都有4k ver
最衰係唔知 maya幾時出
宣傳片聲稱係43g 你可以等會叫你等佢
隻lamzu 右click 有雜聲既屌
可唔可以攞去換架
CHING咁好手氣
2000Fun 聲稱7日有問題可以換 好似係
利申我買過十隻八隻MOUSE都未試過 有QC問題
所以咁多CHING話 邊隻邊隻牌子有QC問題
其實差唔多個個牌子都係咁
我隻GPX 年半前買到依家就反而未有DOUBLE CLICK
佢一撳就ee 聲
我岩岩拎黎打機想屌
optical switch冇得自己換
好就好在stock嘅壽命會高過傳統switch
但如果唔啱手感想換都冇得換
razer同logi隻optical switch就真係好麻麻
double click關quality control咩事 九唔搭八
好多款都冇貨 得2000FUN有得賣
你諗住係官網買?
巴打買左邊隻 atlantis定thorn
v2
等左好耐 白色快啲到
題外話點解係連登mouse 同mouse pad都冇咩討論
應該係太平
因為大部分人買完都唔會改裝/換新
基本上都係一路用到壞,無太多野好討論
體驗同用家自己隻手有好大關係
最慘係無邊個牌子真係做到好完美
你買邊個大牌子對稱手型既high end 款
只要無Qc問題無壞,你都唔會有咩投訴
mousepad 其實都多款
除非你鍾意日日新鮮 唔係都一張用到殘先換
我都係得張artisan疾風乙同lgg saturn pro
pulsar es1 2(個底好柒黏)
lamzu energon(似artisan 雷電)
xraypad 既ac系列
以前買過endgame 既mpc450尼龍墊
屌你老母個面滑都算啦 尼龍墊
個底一啲都唔防滑飛嚟飛去
題外話 講起羅技 有人用開羅技電競鍵盤?
羅技鍵盤係唔係好易壞?
我成日都係有幾個掣冇反應
尤其左Ctrl同win掣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞