羅技推出升級的 G Pro X Superlight 2 無線遊戲滑鼠

291 回覆
7 Like 36 Dislike
請問唔識自己轉2.4G啫係點?
會唔會對打機有影響?
通常用嚟打機,驚一陣有delay
如果同其他2.4GHz撞channel就會疾同埋唔穩定(干擾),如果你喺屋企用而且router唔開2.4GHz同埋熄曬所有有藍芽嘅device咁基本上唔會有咩問題

如果拎嚟落場打比賽用佢就含得撚
不過lamzu個新firmware有個長距離模式開關,開咗會增加無線功率從而減少干擾,但開咗啲電會倒水,佢開4k本身個battery life都短,開咗之後打10鋪cs就開始閃紅燈, 每日都要充電
咁解決方法係唔係一係router轉5G
或者router/mouse, 2.4G轉到唔同嘅channel?
咁聽落好似唔係幾好
你屋企個router得2.4GHz? 咁嘅情況儘量放遠啲個router會有幫助,電話嗰啲都儘量唔好放近隻mouse同接收器, 最好距離2米以上
有5G呀
但想知兩個device 2.4G轉唔同channel解唔解決到問題
電話一定會係電腦附近
你可以試下轉router個2.4GHz channel睇下邊個channel干擾少啲
Mouse 嘅2.4G set 死咗頻道冇得轉?
唔係隻隻mouse都冇得轉,你可以碌返上幾頁睇我講咗咩
現時市面上打機最好用既無線mouse係邊幾款?
你想人地答你咩
mouse當然用賊船啦
每個人大細手又唔同 揸法又唔同
咁空泛都唔知點答
關咩多唔多人用事 zowie 2023出隻2020年spec嘅ec-cw賣1299
logi出隻2021年spec嘅gpxs2賣1499
人地razer viper v2 pro同da v3個spec先係2023應有嘅野
如果唔急嘅話,2簡1會簡邊隻?睇落maya唔錯,係唔知第一批qc 點
logitech 用個三隻都都二年內 double click,最貴果次近600,一年半壞,用過 steelseries,zowie,razer….steelseeies 用近3年 double click,zowie 3年以上,最後都無 double click,但側鍵爛左…家陣用 razer ,已第二年,目前乜事都無…

Logitech 啲垃圾微動用千幾蚊買真係智力有問題
.......講緊點解某牌子特別易壞 點解有類似聲音出黎
一單還一單
睇你隻手幾大同點揸mouse囉
佢之前全部mouse都係同一隻omron
唔換真係極易壞+手感差
換完其他switch之後隻gpxs好用勁多
仲要自己換咪唔合格囉,收咁嘅價仲比啲咁嘅垃圾我?家陣 switch 好貴咩,我人工時間設備唔係錢,幾多個人屋企有辣雞,家陣得羅記用得?其他用都用唔到咩?跟本啱手型揸得舒服就搞掂一大半,其他都大同小異…
Ninjutso Sora其實幾好用 差唔多最輕係佢
個shape 同X1MR / Atlantis 差唔多 又冇窿 QC唔錯
但唔知點解啲用Atlantis / X2 多咁多
後面係我經驗姐 但我係屌緊佢switch唔掂
1000蚊2年換3隻我覺得可以既
之前有rog strix 700準備壞都係呢個情況 做而家仲未fix asus真係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞