羅技推出升級的 G Pro X Superlight 2 無線遊戲滑鼠

291 回覆
7 Like 36 Dislike
新嗰啲x2-h, x2 v2同舊嗰啲一樣咁撚垃圾,啲左右鍵隻隻都變型,誰買誰中伏
有ching話係電子垃圾 我無咁深入研究
揸落手感 平時玩下fps 都無問題
比我揀會係
atlantis4k mini> sora > atlantis og
og真係太大隻 sora揸落係順手
再輕啲應該到大劣野隻gwolve htx
Sora垃圾wireless solution垃圾mcu會stutter, 延遲勁高,狗也不操
ninjutso d mouse qc奇差
以前買過origin one x 佢模具d注塑水口吉損手去換
換完第2隻個右鍵依然有毛邊係刮手
最尾間鋪直接叫我加錢換第2款算
呢啲小廠 做得差自然優勝劣敗
希望lamzu keep到
DKLM 終於係用 USB-C
Logitech啲垃圾shape狗都不用
隻thorn用咗2日,個shape真心好掂,好過曬咩ec2, ax, da v3同xlite, 唔頂手指公, 雖然微動係同razer嗰粒一樣但個力臂設計差十萬九千里,Thorn個click幾輕用起身好舒服,完全唔係razer嗰啲垃圾click, 我手上嗰隻第一批次嚟, 除咗左右click有啲差異之外俾我嘅感覺非常好

香港批貨應該聽日到(第二批次designer親自監工), 佢上2個月親自講話唔急就等第二批
Shroud都只係用緊G300s
唔係g303 shroud?
佢轉行搞YT過咗年幾後LOGITECH搵佢以300S做藍本整咗隻303 SHROUD
但佢私底下仲係用緊300S
睇仲隻Lamzu thorn 有咩評價?
lamzu為什麼是神,在討論這個問題之前我想先說說其他幾個友商相較於lamzu究竟差在了那裡。
首先是犯下了傲慢之罪的vaxee,仗著自己比lamzu起步早幾年,就對lamzu極盡嘲諷。事實也是如此,剛宣佈上市時,他的鼠標np01就受到了雲鴿鴿的大力金剛指攻擊最終泯然眾人。
然後是犯下憤怒之罪的雷蛇,因為忌憚神的實力所以霸佔3950多年殊不知神就算用3335也能把他打的滿地找牙,最終神降下神罰導致其2023整了一堆爛活
然後是犯下懶惰之罪的羅技,仗著自己有一個萬金油模具持續擺爛多年,最終在要出第三代gpw的時候被神的新產品maya創的稀碎
再然後是犯下了嫉妒之罪的達摩鯊,因為神的一句批評便欽點神,神直接一句「你沒電競精神」將其鎖死在中低端市場
犯下貪婪之罪的卓威,拿模具和嚴肅當遮羞布,拿3370做答辯鼠標還賣高價糊弄粉絲,神只撇了一眼便降下了他的神罰,讓ropz在戰場上丟幀導致其身敗名裂
犯下暴食之罪的vgn,仗著自己粉絲基數大,便開始分食神的蛋糕,掠奪神的3395,但神甚至都沒有正眼看他一下
最後,犯下淫欲之罪的endgame,本來能成為神的對手,但畫的大餅遲遲不做出來,最後貪圖享樂便丟了一個半生不熟的饃饃給粉絲,讓神大為失望,於是神便拋棄了這位不稱職的廚師,踏上了自己的旅途​
logi razer steelseries zowie vaxee pulsar 隻隻牌子都有唔同既缺點 咁仲可以揀邊隻
係咁出垃圾mouse cap水
你講嘅牌子黎講一定係razer最好
至少人地個spec係配得上個價錢先
好成咁?仲以為同atlantis差唔多
咪鳩吹啦,得新批vmse見得人
有無傻仔買?
佢講嘅牌子入面有好過razer?
zowie用3370 logi就同3370同level pulsar就qc出事
steelseries同vaxee好過razer?
要我用razer啲膠殼垃圾click同滾輪我寧願用返logitech, hero同3370同級你聽邊條弱智講? vaxee除咗重量同polling rate邊樣唔屌打razer? steelseries就收咗皮提嚟做乜
有缺點唔等於唔用得嘅, 睇你接唔接受到佢嘅缺點啫, QC好得嚟又可以正常用嘅咪lamzu, 所以先係咁推人買lamzu
lamzu的確係做到蔗渣價錢 燒鵝味道
其實唔算平,係其他主流牌子太貴,要平嘅有一堆國產同spec同solution同firmware賣199,但當然molding, injection, quality control, 各方面都冇咁好,整體使用體驗都同lamzu冇得比
想問手大既人想換無線藍芽mouse係咪無咩選擇?
睇左咁耐好似logitech最多咁,但google完勁多人屌個制有問題
有無其他廠有大手又有側鍵同無線可以揀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞