CSGO 賽事討論暨技術交流區 (70)CS2 手感唔同哂

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
冇啦 頭十排只要有單排地獄咩9大球都冇用
mirage overpass單排太難打了
呢兩張太多位/小peek位要check 你單排係清唔晒
好靠隊友補位幫清拎map control 打timming
都唔講overpass要入site掉幾多野 再boost埋啲位+支狙
係完全攻唔到 搞到極度ct-sided

你話打低rank幾千分個啲就另計 玩到好似打DM咁鳩行唔掉utility
玩mirage 最憎啲人玩t round round 都mid
搶唔掂死都唔認輸,結果到玩完都冇入過site 咁濟
其實inferno dust 2 solo最易打
低rank打乜都輕鬆啦
呢樣好認同
唔撚明係做乜撚都要打mirage
個個都練撚到=香港人圖d2咁
緊撚係ban鳩左mirage等佢地係同一起跑線打
人地玩左兩千個鐘mirage你幾十粒鐘既走去同人打
緊係練啲新map屈返人
老老實實ancient anubis 求其練下都可以30bomb
呢啲map要等佢開揀圖舊MM先有
premier淨係得active map pool
萬一應該唔係金三應該都有DMG-LE
shroud開牌都係得11000
CSGO新定舊大球都無意思喎CS2
頭十開rank你只可以輸最多3場 要連贏先會出到過萬五分
我3隻帳大球 3個都因為勝率唔同而差勁多分
同埋兩萬cs2 elo都唔係好多香港人有 去asia睇一轉排位都知
得打比賽班友同小貓幾隻刷到個分
冇,場撚場啲隊友第一ban 90% anubis
唔係點解會叫midrage
打faceit都係咁 至撚僧打mirage
我單排特登買premium ban撚走mirage
就算唔係隊長都完全無得揀
打t死都要對mid都唔知做乜鳩,仲要唔係用狙都走去對
仲有啲就算搶贏左mid都好,都一路camp 係mid 唔行
同意

inferno其實單排係ok 你一個做突破位 拎apps/top mid是但一邊entry
再企一企放返慢 後面隊友拎多隻entry 基本上已經拎左round
又或者攻到banana拎一隻 退返再攻 都可以好打
除非對面極度aggresive5排 下下3路都搶
咁就真係五排同solo無得打

dust 2直頭係solo神map 打個人突破最易 又無咩半身特別位比CT偷
捉timming有game-sense基本上唔似mirage overpass咁樣比人捉到
死都唔入a/b,window粒煙冇埋之後成隊死曬
張map其實好玩 係要玩前記下入site煙同mid煙姐
一係就企係catwalk同low mid比三路同時夾死
剩係啱啱出有玩過,不過睇得多比賽其實都知企咩位
頭十場完咗都萬九啦

你見識小姐
一齊吧
唔知頭十計分係點計,拎s1mple做例子
十贏,一和一輸就萬九
唔識煙個d唔緊要
打新map 既有機會兩邊都唔識
但打舊map (mirage) 唔識對面好大機會會識然後屈唔識個隊機
拎左PASS幾日..終於有時間打左成日death match..叫做拎番D手感
不過都係舞唔掂把AWP de真係好易1tap
升左2lv 跌左個貼紙轉蛋2...原來仲會跌嫁咩以為絕左
好勁好勁
仙葡打完頭十都係得萬九 香港人個個兩萬好勁好勁 叻了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞