CSGO 賽事討論暨技術交流區 (70)CS2 手感唔同哂

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
應該遲啲先開放
個人覺得overpass active map最好打
Inferno呢啲單排先難玩
勁多bait狗
講多啲 我好小玩 下次試下
早2日預到5排overpass 比人打到傻
但inferno呢啲有時都可以靠自己突破下B site 中路

利申:全部打solo
Inferno一開波一定要搶banana啦
但大把人乜item都唔扔就沖去送死
一係就stuck喺middle入邊bait
啲ct識玩少少三條路出嚟夾爆你

反而overpass一開場個節奏慢啲
遇到唔識扔野既隊友都可以指意下佢地殺到人

(不過我而家好少solo 打親solo好多人都唔開咪
跟住就冇心機打)
你咩rank 我就算solo啲隊友普遍都識搶香蕉 識扔火同閃 搶中
但overpass真係唔得 比人屈道具到傻
而且csgo mm梅花 cs2 8000分左右
何況而家cs2 inferno remake左
Middle啲野我全部唔識扔
更加唔想打inferno
overpass solo反而ok wor, 我頭十場好似有六場 ovp,之後入左mirage地獄變左玩幾場先贏到一場
我好耐冇打cs 係見出左cs2 先玩返
啲煙唔記得晒點扔
反而全新圖就對我仲易上手 上網睇2眼教學就得
而家15000分左右 1000個鐘
咁睇嚟我太低牌位先咁樣
一場加得個兩三百
連贏幾十場先升到2萬
晒鳩氣 我打完頭十都算數
overpass 暫時80% 贏 solo算好打
mirage先係道具大戰 撞到隊友唔識掟好難玩
暫時得萬一,上緊萬二 單排地獄
就算咁先公平。
對面5個都唔識打,咁你就可以打出1比1既優勢

試諗下,你打啲公廁圖,你1個打對面5個,對面5個就玩到熟哂。你仲有冇優勢?

打佢地一個出奇不意,先可以化解佢地既團結優勢
係*
Solo最易好似仲有cache
不過cs2冇得打
咁又係 你話csgo就輕鬆上360hz
cs2應該難上 我諗240hz普通玩家應該夠玩
唔難上 最緊要cpu夠快
邊粒最好?
單排當練槍 玩慣新系統好過
完全唔撚理啲大陸狗call 打自己算
首先隊友要ban個啲map
一齊打
話時話萬一好似係金三
起馬要上番15000 先係正常人
係chat講聲 有d都理下你
13代 i7夠用
我1 2個ac都大球黎
新大球定舊大球
舊既應該輕鬆2萬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞