一人一個上唔到飛機嘅經歷

274 回覆
13 Like 170 Dislike
有次係柏林夜機
去機場途中俾人雞姦, 之後諗緊搭機返香港定去報警, 但報完警實上唔切機
最後簡去搭機

簡你老母
已經預早左時間係閘口等
好撚多人企係閘口附近(其實係另一個閘口嘅人堆到過黎)
架機又少人搭冇出現過人龍
等到起飛時間先on99走去問地勤
但已經閂左閘
好彩機場塞機架機仲未走得
最後開返閘俾我地入

上到機我一人坐3個位
係雅典搭地鐵去機場比人偷左passport
仲要係禮拜六大使館唔開
要等到禮拜一
大家去希臘真係要睇實d 財物

果陣我ex 無講過半句埋怨我ge說話
仲為左陪我改機票
一落機行李都未放低就趕去考試
好多謝你
呢個po
都幾多人係自己攞黎賤
講開easyjet
係咪淨係可以帶一件hand carry
帶多個背囊仔/notebook都唔得?

冇柒錯 notebook就得啦
有次同個空姐係lounge flirt耐左, 攪到成機人等我一個 不過無左我班機都飛吾到 最後廣播話要搶修算

吾你老母
ex:你唔使教鬧鐘,我教咗,會叫醒你
我:較多幾個鬧鐘穩陣啲
Ex:我當過兵好易就醒,一個就夠,你次次都要幾個鬧鐘先醒,不如就我直接叫醒你,反正點都會俾你嘈醒。
最後居然係我醒先,已經過咗國際機check-in時間,當時我第一反應係諗解決方法,都未得閑話佢嘅時候...
佢居然話你知唔知我呢幾日幾攰,所以先訓過龍

到最後自己出返錢買下一班機票
佢一啲都唔覺得唔好意思
男人
Ex:我當過兵好易就醒,一個就夠,你次次都要幾個鬧鐘先醒,不如就我直接叫醒你,反正點都會俾你嘈醒。
最後居然係我醒先,已經過咗國際機check-in時間,當時我第一反應係諗解決方法,都未得閑話佢嘅時候...

佢一啲都唔覺得唔好意思
男人

男人要搵成熟既,佢呢d係入世未深既小朋友,係咁架啦⋯⋯

佢一啲都唔覺得唔好意思
男人

男人要搵成熟既,佢呢d係入世未深既小朋友,係咁架啦⋯⋯

係咪依次之後飛鳩咗佢?
香港航空去台灣
班機8:30
已經6點到機場但7:15先有人幫手check in(仲要得個1個人check in)
8點先check in 完 檢查再去登機到已經講緊8點20分
點知去到登機處到話架登機車已經開走了
個人行理已經land 返走
仲要我補多6舊水後補下一班機
仲要唔知上唔上到
屌撚到個空姐訓係到之後再死死氣再比600蚊後補下一班機
但都講緊10點鐘個班機
又要重新check in 同檢查,搞到我成個朝早不停跑跑跑廁所都要上到機先去到
永世唔再錄用佢

邊有可能

繼續吹 我揸車4:40分到機場 坐0650班機去沖繩都已經4-5個counter做緊野
利申:三日前
屌 終於到我可以分享

人在武漢
尋日要見工廠個副總
但佢有另一個客要見遲咗嚟
結果急急忙處理完啲嘢就飛車去機場
最後都係遲咗5分鐘到櫃枱
唔係個地勤唔放我 係機場個system起飛前40分鐘就會自動鎖咗唔俾人check in

最後要轉今日班機 仲要加錢上business先有位
火山爆發所有歐洲航班取消哂,等左半個月先慢慢安排返啲航班,個陣仲要趕住返去考AL

另外一次係航空公司執笠

仲有就係歐洲班仆街成撚日罷工!最慘就係放假最多人嘅時候罷,有次係法航,有次係意大利空管班仆街,最後一係賠錢買第二張,一係就要等第二日 安排哂啲嘢俾班罷工撚拖到酒店都蝕埋!

最on9係喺日內瓦俾人打荷包,證件都冇埋,第二日冇得上機

奴性重
仲要係禮拜六大使館唔開
要等到禮拜一

仲為左陪我改機票
好多謝你

屌唔知點解睇完覺得好撚sad
仲要係禮拜六大使館唔開
要等到禮拜一

仲為左陪我改機票
好多謝你

因為個EX咁好,但已經成為左EX
試過係閘口比人撕埋機票
之後有幾條自稱入境處既人話
保安理由唔比我飛
拉左我埋一邊 搞左一輪答車翻歸

咩機場

香港
仲要係禮拜六大使館唔開
要等到禮拜一

仲為左陪我改機票
好多謝你

因為個EX咁好,但已經成為左EX

上次日本返香港仲有45mins飛已經唔比check in 即刻叫個friend老豆用信用卡幫我地7個買張即日單程先返到香港

睇到又fd老竇又七個去日本
係咪on9中學雞grad trip呀
試過係閘口比人撕埋機票
之後有幾條自稱入境處既人話
保安理由唔比我飛
拉左我埋一邊 搞左一輪答車翻歸

咩機場

香港

咁咪係弱智呀? 你唔撚打柒佢?
試過幾次 ...

十多年前坐泰航去台北,check in 左 之後慢慢係duty free 行 ...再慢慢行到gate 時 , 仆街 ...收緊檔既 ... 再睇睇張機票,原來睇左時間 , 不過叫做last min 到左 ... 地勤話我件行李已經落返機 ..
我即時小佢 , 我話就算我真係遲小小,點會無地勤爆咪捉人 ..我話我慢慢行過來都無聽到 ...後來佢免費幫我地改下班機 ....不過佢間野一日得兩班 , miss 左就要由1300點等到2000 ....等到on99 ...結果2000 個班機delay 左1個鐘先飛到 ...真吹脹

另一單,又係去台灣,不過今次工幹 , 去到機場check in , 仆街,拎錯左老婆本passport .... 個地勤好好人 , 都係免費幫我改下班機(今次華航,d 機密好多),個地勤仲問我2個鐘夠唔夠時間返來 , 如果miss 左就改唔到 . 因為趕去做野 ...死就死 ...結果順利坐上下班機

仲有一單差d 上唔到機 , 又係去台灣 ...話說張機票舊年因為passport 唔夠半年 , 差5日 出發前幾日先發覺搞唔到網上台証,bno 又斷左10年無得即日補 ...結果改左行程去澳門
到今年補錢出過張機票再飛台灣 ...去左機場check in , 你老味 , 佢話要出示買飛張信用卡 ...咁咪比補飛錢張信用卡佢lol ...屌 ...佢話資料不對 ...話係另外一張 ...(話說一年前買飛個張信用卡已經cut Q 左 ..) 搞撚左一大輪 ...(提外話:我個時先知跟agent 出既機票就唔駛核對) 我屌佢老味 , 我話真係用假卡買 , 都成年前既事 ..係既都揚晒啦 ....又話要我買過張機票 ......下冊10000字 ...最後搞到check in last min 先有過高層出來話放行,出張登機証比我 ...屌 ..

最後提提mon post 既大家 , 呢輪泰國海關出境經常排長龍, 過境個part 起碼2個鐘up ... 要真係預多小小時間去機場 ...三個小時或以上就會好d ....

似乎你個人on99 多D

試過幾次 ...

十多年前坐泰航去台北,check in 左 之後慢慢係duty free 行 ...再慢慢行到gate 時 , 仆街 ...收緊檔既 ... 再睇睇張機票,原來睇左時間 , 不過叫做last min 到左 ... 地勤話我件行李已經落返機 ..
我即時小佢 , 我話就算我真係遲小小,點會無地勤爆咪捉人 ..我話我慢慢行過來都無聽到 ...後來佢免費幫我地改下班機 ....不過佢間野一日得兩班 , miss 左就要由1300點等到2000 ....等到on99 ...結果2000 個班機delay 左1個鐘先飛到 ...真吹脹

另一單,又係去台灣,不過今次工幹 , 去到機場check in , 仆街,拎錯左老婆本passport .... 個地勤好好人 , 都係免費幫我改下班機(今次華航,d 機密好多),個地勤仲問我2個鐘夠唔夠時間返來 , 如果miss 左就改唔到 . 因為趕去做野 ...死就死 ...結果順利坐上下班機

仲有一單差d 上唔到機 , 又係去台灣 ...話說張機票舊年因為passport 唔夠半年 , 差5日 出發前幾日先發覺搞唔到網上台証,bno 又斷左10年無得即日補 ...結果改左行程去澳門
到今年補錢出過張機票再飛台灣 ...去左機場check in , 你老味 , 佢話要出示買飛張信用卡 ...咁咪比補飛錢張信用卡佢lol ...屌 ...佢話資料不對 ...話係另外一張 ...(話說一年前買飛個張信用卡已經cut Q 左 ..) 搞撚左一大輪 ...(提外話:我個時先知跟agent 出既機票就唔駛核對) 我屌佢老味 , 我話真係用假卡買 , 都成年前既事 ..係既都揚晒啦 ....又話要我買過張機票 ......下冊10000字 ...最後搞到check in last min 先有過高層出來話放行,出張登機証比我 ...屌 ..

最後提提mon post 既大家 , 呢輪泰國海關出境經常排長龍, 過境個part 起碼2個鐘up ... 要真係預多小小時間去機場 ...三個小時或以上就會好d ....

唔係似乎
係直頭on9
自己問題就覺得人地一定要就佢
極自我中心 真想大巴車埋去
試過幾次 ...

唔係似乎
係直頭on9
自己問題就覺得人地一定要就佢
極自我中心 真想大巴車埋去

我個frd做地勤
話最煩就係遇到你依種西客

自己睇錯時間仲要鬧地勯, 戇鳩
差d 上唔到
巴黎飛搭ryanair
搭緊火車去巴黎最大個機場,搭搭下諗起搭咁多次ryanair 都係去d 垃圾無人機場,之後check ,真係另一個機場
最尾即刻落車轉火車再轉的士,去到過custom 勁多人
最尾同個人講一講我地趕下一班機
佢就比我地極速過
最尾去到閘口都等左一陣先上機
有年中秋去台灣, 同行朋友係D好緊張既人, 連埋坐車係會早四五個鐘出門口果隻

點知果次係巴士站等左好耐都無車, 後尾聽D站長話吐露港撞車塞到仆街

咁後尾都上到車, 但時間好炆水, 仲要入埋東涌國泰城

之後臨落車我同朋友講「一間我推行李, 你負責跑就得」
點知佢條廢柴路左十米都無就話跑唔到, 去到COUNTER好在佢地都仲肯比我地CHECK IN, 但唔保證件行李上到機

過左海關同E道又係要狂跑去閘口, 朋友又係廢到跑左幾步就話唔得跑唔到

跟住去到已經見到D空姐係咁叫名搵我地, 仲要上機之後發現原來計埋我同朋友得3個人未上機, 好在最尾去到台北一去到行李帶就見到我地個喼, 唔係可能要去7-11買紙底褲換

又有一次去大阪, 果次係我第一次去日本, 臨番香港前果晚朋友係街見到自動販賣機賣車飛去機場, 於是就好爽手咁比錢

點知第二日去京都車站諗住坐車先知佢個天才買左張飛係要先由京都>大阪再由大阪>機場, 咁樣搞一搞本來仲有時間可以食野都變成無時間仲要趕餐死

咁都算, 仲要番到大阪果陣無睇清楚就上車, 結果爭D去撚左和歌山, 好在我望一望發現唔對路, 得尾果四卡去機場, 頭果四卡係去和歌山, 即刻落車, 跟住又要再等過, 去到機場又係趕餐死, 呢頭CHECK IN完比個地勤叔叔叫我地HURRY UP。然後我朋友真係天才黎, 趕到仆街仲走去買壽司食, 仲要上機比空姐發現要佢收埋(我地坐HKEXPRESS, 唔比自己帶野食)

從此以後我同自己講, 有機場巴士坐就唔好再坐鐵路, 費事又買錯飛唔知去撚左邊到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞