一人一個上唔到飛機嘅經歷

274 回覆
13 Like 170 Dislike
呢個post有啲人好慘
有啲好無賴
有啲好on9
呢個post有啲人好慘
有啲好無賴
有啲好on9

連自己邊到出世都唔知
同老豆兩個人出國
搭開個間航空公司個網頁更新咗
未更新前撳完去程
回程個日曆會同去程個日歷同一個月
點樣更新咗之後回程會跳去下個月
出咗行程比我都淨係對咗日子冇對月份

到回程個日去到櫃臺
紀錄入面冇我地啲護照號碼
用個預訂號碼一搵
個地勤話我地太早到
三十日之後先有得上飛機
我老豆呆咗陣
拍我膊頭叫我唔好話比老母知
得我地兩個知算

自此之後我網上買機票
每去一個新頁面都check 一次啲日期時間

最經典係得呢次

個地勤話我地太早到
三十日之後先有得上飛機

好幽默

你老豆同你互動感覺老友鬼鬼咁sosad]

屌我都試過
個system幫我跳埋下一年先回程
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

到底係你同學戇鳩定俾老母整蠱

本passport 有寫出生地嫁喎

佢好明顯無睇過本passport

其實好撚慘 錢又冇左~旅行又冇得去
又要俾人笑~仲要知道自己係支那出世

大陸仔

其實護照唔係應該寫哂出生地方咩?

9成係臨要去嗰陣先問阿媽本護照喺邊呀嗰種啦

陰9公,自己一個拖行李走堅灰

大陸仔 成班friend係咪恥笑

我地去到有keep住contact佢 同埋所有人都買左d手信比佢
劉明恥笑
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

到底係你同學戇鳩定俾老母整蠱

本passport 有寫出生地嫁喎

佢好明顯無睇過本passport

佢無睇過本passport 點知passport no.
我身邊朋友試過,例如搭 10/08 00:30 機佢竟然係10/08 夜晚出機場。
我身邊朋友試過,例如搭 10/08 00:30 機佢竟然係10/08 夜晚出機場。

我都差d中過呢個伏 黃昏先發現瀨嘢 即刻狗衝執行李
Easyjet,喺日內瓦,去到話checkin過左冇得上,叫我買第二日機票 明明到機場嗰陣話delay八個字 去customer service屌鳩佢delay又咁早close counter,最後都係print張登機證比我

去到閘口,等鳩左我半個鐘架機先到

屌又係垃圾easyjet 屌佢老母
你都好彩 我要買過第2間航空公司嘅機票
損失慘重

easyjet 會上網改個時遲個幾鍾, 但其實架機係準時 但又唔會通知d 客

搭過easyjet同germanwings, 好彩兩次都冇事

屌 真係好撚仆街
屌佢老母點解要咁做
嗰陣排customer service 都好多受害者同我一樣
Easyjet正一食屎狗,blacklist左好耐

做得好
快撚d執柒佢啦垃圾公司
講開easyjet
係咪淨係可以帶一件hand carry
帶多個背囊仔/notebook都唔得?

係!仲捉得好嚴,有次搭係boarding gate上機前執野執到好狼狽

Easyjet
老母臨時叫我買手信
買完就過左check in時間
上次日本返香港仲有45mins飛已經唔比check in 即刻叫個friend老豆用信用卡幫我地7個買張即日單程先返到香港

買咗幾錢

每人千八

咁平
搭UO?

單程千八唔算平喎

搭傳統公司應該唔止呢個價

咁睇你係咪旺季同埋日本邊度啦
之前搭CX 3千幾蚊來回大阪(1月中)

即日買$1800算平啦
我即日喺倫敦買單程去Dubrovnik差嗰多四千
真係屌佢老母 但唔俾又蝕埋酒店錢
睇得好多人低估過關時間 以為度度香港咁
有次同個空姐係lounge flirt耐左, 攪到成機人等我一個 不過無左我班機都飛吾到 最後廣播話要搶修算

吾你老母臭閪
去咩旅行
攞幾去讀書啦on9仔

吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾

吾你老母
紅色大字好型?
返去5p啦
十年前響美國鎮仔去JFK再返香港
因為大雪塞車搞到9個字之前先到機場
但因為大雪DELAY都上到機
上左去坐左個幾鐘都起唔到
機師話一係繼續坐響度等起飛, 一係落機改時間
我落機改第二日先飛, 問地勤重有冇路邊位
佢話鎮仔去JFK 果程就冇曬啦
但係JFK去HKG 果程就有一個, 坐樓上果層介唔介意
我當然冇問題啦, 第二日去CHECK-IN 時當住張BUSINESS既飛真係正到呢
有次係柏林夜機
去機場途中俾人雞姦, 之後諗緊搭機返香港定去報警, 但報完警實上唔切機
最後簡去搭機

痛唔痛?
爽唔爽

佢ON9架?
身份證號碼第一個英文字未係囉
去大阪搭東方航空
係上海機場飛番去 同朋友唔同機
一早就去左機場 check埋in
架機係第一航廈 去左第二航廈食kfc 食到唔知時間
12:25起飛 我又on9 12:10先去到gate (好撚遠)
去到條友同我講架機走左啦喎
心諗 屌你啦 平時唔見你咁準時
要行番出去禁區前 係東航個到買單程
仲要旺季冇位 用左兩千幾數買港龍(單程由上海飛香港)
我本身套來回大阪機票先係一千幾
仲要兩張credit card look爆左 日圓同人仔都冇乜剩
好彩我平時去旅行會帶唔同國家既貨幣以防萬一
最後用哂身上所有錢先番到黎
講朋友既:
幾個女仔中六畢業去左韓國但遲到上唔到班機
由於個個都冇咁多錢起身即將買機票
又個個都係岩岩中學畢業冇信用卡所以都唔知點算
好彩我朋友係有附屬卡
如果唔係要搵香港駐首爾機構幫手搵返香港屋企人匯錢俾佢地買機票

佢ON9架?

你至on 9
AZ AX CX 嗰欄呀

佢ON9架?

你至on 9
AZ AX CX 嗰欄呀

好啦我收返
依個post好多on9唔知搭飛機早兩個鐘到機場係常識
同老豆兩個人出國
搭開個間航空公司個網頁更新咗
未更新前撳完去程
回程個日曆會同去程個日歷同一個月
點樣更新咗之後回程會跳去下個月
出咗行程比我都淨係對咗日子冇對月份

到回程個日去到櫃臺
紀錄入面冇我地啲護照號碼
用個預訂號碼一搵
個地勤話我地太早到
三十日之後先有得上飛機
我老豆呆咗陣
拍我膊頭叫我唔好話比老母知
得我地兩個知算

自此之後我網上買機票
每去一個新頁面都check 一次啲日期時間

最經典係得呢次

Sor 笑咗。
你老豆嘅反應真係世界級!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞