一人一個上唔到飛機嘅經歷

274 回覆
13 Like 170 Dislike
遲左起身趕唔切上飛機
Easyjet正一食屎狗,blacklist左好耐
上次日本返香港仲有45mins飛已經唔比check in 即刻叫個friend老豆用信用卡幫我地7個買張即日單程先返到香港

買咗幾錢

每人千八

咁平
搭UO?
美國飛加拿大,喺廁所暈左,出到黎班機走左
無試過 miss 咗班機,只係試過差少少 miss 咗
係吉隆坡機場等緊過海關,點知後面條友問條隊最前嗰個人,話我班機就快 gate close ,可唔可以比佢先,見佢一個人其他人無咩野,點撚知佢係後面叫咗7條仆街一齊上黎,搞到我差d miss 咗班機
無試過 miss 咗班機,只係試過差少少 miss 咗
係吉隆坡機場等緊過海關,點知後面條友問條隊最前嗰個人,話我班機就快 gate close ,可唔可以比佢先,見佢一個人其他人無咩野,點撚知佢係後面叫咗7條仆街一齊上黎,搞到我差d miss 咗班機

我試過做問嗰個,不過自己一條友
喺上海搭去廣州,前面排咗兩個香港人就試下問
佢哋睇我boarding pass真係得返10分鐘
仲要叫埋排佢前面個人讓咗俾我先
未錢買機票
自然上唔到孩機
未錢買機票
自然上唔到孩機

噏乜
唔見passport
訓左機場一晚
未錢買機票
自然上唔到孩機

大陸仔?
我個朋友唔識睇24小時制 以為17點係7點
仲要慢慢同佢食埋野先上路 結果去到check到班機已經飛左
講開easyjet
係咪淨係可以帶一件hand carry
帶多個背囊仔/notebook都唔得?

係!仲捉得好嚴,有次搭係boarding gate上機前執野執到好狼狽
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

有類似情況
即搞落地簽證唔得?
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

到底係你同學戇鳩定俾老母整蠱

應該第一次去旅行

其實好撚慘 錢又冇左~旅行又冇得去
又要俾人笑~仲要知道自己係支那出世

大陸仔

其實護照唔係應該寫哂出生地方咩?

9成係臨要去嗰陣先問阿媽本護照喺邊呀嗰種啦

陰9公,自己一個拖行李走堅灰

大陸仔 成班friend係咪恥笑
上次日本返香港仲有45mins飛已經唔比check in 即刻叫個friend老豆用信用卡幫我地7個買張即日單程先返到香港

買咗幾錢

每人千八

咁平
搭UO?

單程千八唔算平喎
問左 轆鳩會轉彎 未
香港航空去台灣
班機8:30
已經6點到機場但7:15先有人幫手check in(仲要得個1個人check in)
8點先check in 完 檢查再去登機到已經講緊8點20分
點知去到登機處到話架登機車已經開走了
個人行理已經land 返走
仲要我補多6舊水後補下一班機
仲要唔知上唔上到
屌撚到個空姐訓係到之後再死死氣再比600蚊後補下一班機
但都講緊10點鐘個班機
又要重新check in 同檢查,搞到我成個朝早不停跑跑跑廁所都要上到機先去到
永世唔再錄用佢

認真,搭HX真係老西都online check in左先
問左 轆鳩會轉彎 未

應該係 轆尻會旋轉 巴打先岩
自己
父母上機前一晚比人響機場偷埋passport
試過差啲上唔到機
係巴塞返倫敦個陣checkin完就過安檢啦
過完就見到啲餐廳同舖頭 好似有仲有gate口位
咁咪去左食野 哞到咁上下先走去本身個gate
去到個邊發覺仲要過關 得3條友做野但勁多人等緊
同啲職員講我地隻機就飛 但佢都要我地排
到最後發覺當中有8成人都同我地同一隻機
之後啲職員開多左行做我地
我同男朋友都笑好彩有好多人同我地一樣 如果唔係真係機都上唔到望住佢飛走
火山爆發所有歐洲航班取消哂,等左半個月先慢慢安排返啲航班,個陣仲要趕住返去考AL

另外一次係航空公司執笠

仲有就係歐洲班仆街成撚日罷工!最慘就係放假最多人嘅時候罷,有次係法航,有次係意大利空管班仆街,最後一係賠錢買第二張,一係就要等第二日 安排哂啲嘢俾班罷工撚拖到酒店都蝕埋!

最on9係喺日內瓦俾人打荷包,證件都冇埋,第二日冇得上機
LM

有類似情況
即搞落地簽證唔得?

當然唔得啦

買咗幾錢

每人千八

咁平
搭UO?

單程千八唔算平喎

搭傳統公司應該唔止呢個價
香港航空

同樓主差不多,話delay叫我2pm前到閘口

1:45pm去到架機走咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞