一人一個上唔到飛機嘅經歷

274 回覆
13 Like 170 Dislike
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

轉機喺閘口瞓著咗
Easyjet,喺日內瓦,去到話checkin過左冇得上,叫我買第二日機票 明明到機場嗰陣話delay八個字 去customer service屌鳩佢delay又咁早close counter,最後都係print張登機證比我

去到閘口,等鳩左我半個鐘架機先到

屌又係垃圾easyjet 屌佢老母
你都好彩 我要買過第2間航空公司嘅機票
損失慘重
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

到底係你同學戇鳩定俾老母整蠱
屌! 去緊機場 睇到個po好撚驚

喺機場食緊早餐
屌! 去緊機場 睇到個po好撚驚

喺機場食緊早餐

因住食到過咗時間上飛機…我試過一次
同老豆兩個人出國
搭開個間航空公司個網頁更新咗
未更新前撳完去程
回程個日曆會同去程個日歷同一個月
點樣更新咗之後回程會跳去下個月
出咗行程比我都淨係對咗日子冇對月份

到回程個日去到櫃臺
紀錄入面冇我地啲護照號碼
用個預訂號碼一搵
個地勤話我地太早到
三十日之後先有得上飛機
我老豆呆咗陣
拍我膊頭叫我唔好話比老母知
得我地兩個知算

自此之後我網上買機票
每去一個新頁面都check 一次啲日期時間

最經典係得呢次
同老豆兩個人出國
未更新前撳完去程

到回程個日去到櫃臺
用個預訂號碼一搵
個地勤話我地太早到
三十日之後先有得上飛機
我老豆呆咗陣
得我地兩個知算

自此之後我網上買機票

最經典係得呢次

最後改票?
幾好笑
好彩乜都帶齊上到飛機
而家係飛機上等緊起飛
同老豆兩個人出國
未更新前撳完去程

到回程個日去到櫃臺
用個預訂號碼一搵
個地勤話我地太早到
三十日之後先有得上飛機
我老豆呆咗陣
得我地兩個知算

自此之後我網上買機票

最經典係得呢次

個地勤話我地太早到
三十日之後先有得上飛機

好幽默
同老豆兩個人出國
未更新前撳完去程

到回程個日去到櫃臺
用個預訂號碼一搵
個地勤話我地太早到
三十日之後先有得上飛機
我老豆呆咗陣
得我地兩個知算

自此之後我網上買機票

最經典係得呢次

個地勤話我地太早到
三十日之後先有得上飛機

好幽默

你老豆同你互動感覺老友鬼鬼咁sosad]
搞到我而家等緊上機都不斷check緊啲日期時間地點有冇問題
搞到我而家等緊上機都不斷check緊啲日期時間地點有冇問題

留名學野

Easyjet,喺日內瓦,去到話checkin過左冇得上,叫我買第二日機票 明明到機場嗰陣話delay八個字 去customer service屌鳩佢delay又咁早close counter,最後都係print張登機證比我

去到閘口,等鳩左我半個鐘架機先到

屌又係垃圾easyjet 屌佢老母
你都好彩 我要買過第2間航空公司嘅機票
損失慘重

easyjet 會上網改個時遲個幾鍾, 但其實架機係準時 但又唔會通知d 客
Lm學下點樣先會上唔到飛機
曼谷返香港
搭Airasia
起飛前兩三個鐘我仲好悠閒咁食炒河粉
之後同個fd搭MRT去機場
去到出境個位勁多人
時間好似得返30-45分鐘
但兩個毒撚又照排唔求救

最後好似臨飛前五分鐘到閘口
已閂
個fd問我點 唯有答佢
冷靜 諗解決方案

嗰陣飛香港既機都走晒
冷靜落嚟發覺有飛機去澳門

因為我星期五射波
第日係星期一
點都要返香港
我同fd講叫佢自己留一日 因為平好多
佢唔肯

最後我fd就係因為咁第一次又澳門
仲要係半夜路過
我返到屋企半夜四點幾
第二朝扮正常返工

好感激我fd到宜家都冇怪過我
轉機累事

架機明明降落左, 不過無閘口落客, 結果坐左係機入面成個幾鐘

之後用小明既速度跑去另一架機既閘口, 成功送機尾, 結果要過一晚夜

垃圾 US Airways, 抵你做唔掂俾人收購
轉機累事

架機明明降落左, 不過無閘口落客, 結果坐左係機入面成個幾鐘

之後用小明既速度跑去另一架機既閘口, 成功送機尾, 結果要過一晚夜

垃圾 US Airways, 抵你做唔掂俾人收購

同一間航空公司轉機?

到底係你同學戇鳩定俾老母整蠱

本passport 有寫出生地嫁喎
香港航空去台灣
班機8:30
已經6點到機場但7:15先有人幫手check in(仲要得個1個人check in)
8點先check in 完 檢查再去登機到已經講緊8點20分
點知去到登機處到話架登機車已經開走了
個人行理已經land 返走
仲要我補多6舊水後補下一班機
仲要唔知上唔上到
屌撚到個空姐訓係到之後再死死氣再比600蚊後補下一班機
但都講緊10點鐘個班機
又要重新check in 同檢查,搞到我成個朝早不停跑跑跑廁所都要上到機先去到
永世唔再錄用佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞