一人一個上唔到飛機嘅經歷

274 回覆
13 Like 170 Dislike
原定朝早坐飛機由英國倫敦去克羅地亞Dubrovnik
我同朋友一早check in咗過曬security
航空公司話班機會廷飛40分鐘
所以喺佢原先起飛時間早10分鐘先到個閘口
我屌 點知嗰個人話架機飛走咗
我屌你老母啊easyJet 快撚d執柒佢啦
記錯左自己航班
去到機場check in 職員話一早飛走左

另一次係轉機有time zone當地快一個鐘 錯過左班機

仲有一次係去到機場先發現唔見左passport
自己on9 走去坐豪華機場巴 無坐地鐵
點知大塞車
飛2250 我2230先到機場
去到個櫃台都巳經人去樓空

咁之後點

咁之後點

之後死lur爛lur個空姐成半個鐘先肯安排坐另一班機

咁之後點

咪撚扮我啦屌
最後要買過張機票 另一間航空公司
因為即日買 所以貴到仆街 屌
就上飛機個陣話我個手提行李太長,唔俾我上
但係我度過幾十次係冇過長
嘈冇兩句就話要關閘 唔俾我上
之後佢叫左幾個人黎度都係冇過
但係要我on99咁尻坐4個幾鐘等下班機
叫左個好似經理之類出黎
個地勤俾到人屌到上天
之後仲要同我say sorry
之後到我燥底,因為我真係好撚肚餓
最後係賠左張商務俾我再加入貴賓室食野
有次係柏林夜機
去機場途中俾人雞姦, 之後諗緊搭機返香港定去報警, 但報完警實上唔切機
最後簡去搭機
去到機場發現沒帶passport
諗起之前有兩個大陸仔開post問冇整入台証 第二日就去點算

大陸仔 抵撚死呀

咁之後點

咪撚扮我啦屌
最後要買過張機票 另一間航空公司
因為即日買 所以貴到仆街 屌

仲要喺客戶服務排咗3個鐘
廿鳩幾人排隊得兩個人做嘢
比完賽 司機on99以為我地撘火車番香港 車左我地去火車站 結果去到機場岩岩close counter
結果早機變晚機
記錯左自己航班
去到機場check in 職員話一早飛走左

另一次係轉機有time zone當地快一個鐘 錯過左班機

仲有一次係去到機場先發現唔見左passport

你都幾多經驗
點解可以唔記得帶passport
點解可以唔記得帶passport

我都唔明
我每次坐飛機前check幾次有無帶passport
上次日本返香港仲有45mins飛已經唔比check in 即刻叫個friend老豆用信用卡幫我地7個買張即日單程先返到香港
上次日本返香港仲有45mins飛已經唔比check in 即刻叫個friend老豆用信用卡幫我地7個買張即日單程先返到香港

買咗幾錢
有次係柏林夜機
去機場途中俾人雞姦, 之後諗緊搭機返香港定去報警, 但報完警實上唔切機
最後簡去搭機

試過巴黎返uk 係Paris call唔到車
Call到又黎錯細車 搭到啦 就無啦啦塞車
最後岩岩係飛機飛個時間果陣到 結果上唔到 訓左晚機場
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境
Easyjet,喺日內瓦,去到話checkin過左冇得上,叫我買第二日機票 明明到機場嗰陣話delay八個字 去customer service屌鳩佢delay又咁早close counter,最後都係print張登機證比我

去到閘口,等鳩左我半個鐘架機先到
淨係試過一次
係英國返香港 點知係倫敦塞車
去到機場過左checkin 好彩佢可以免費改第二日
咁岩又有fd住倫敦 去左佢到訓左一晚
淨係試過一次
係英國返香港 點知係倫敦塞車
去到機場過左checkin 好彩佢可以免費改第二日
咁岩又有fd住倫敦 去左佢到訓左一晚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞