一人一個上唔到飛機嘅經歷

274 回覆
13 Like 170 Dislike
去台灣
記錯時間起飛,記遲左半個鐘
本來都預早左2個鐘到機場本應都冇事
但個朝男朋友瀨左一個鐘床
跟住又走左架巴士
結果到機場已經final call
全世界當日都冇位
最後買左第二日
同屋企人去旅行,點2點11機,帶漏左同小朋友passport,2個都以為對方帶左,去到機場先知大家都無,果時已經1點鐘
即刻9秒9搭的士衝返屋企攞,同時地勤講2點1就gate close
果時已經好心急,最後2點2先去到checkin,好彩地勤好好仲比我地checkin,9秒9過關,仲比原先早左takeoff
果陣去完布吉 喺布吉機場準走
我地一行8人 唔知點解個個都坐定粒六 明明距離登機時間得番9個字左右 個撚個都慢慢黎
仲要喺出面過關果時 有人拍戲 我地喺到睇左陣
一入去過關果到 仆街喇 多人到
之後比個地勤空姐睇睇我地張機票 佢即刻叫左8個地勤空姐過黎 9個人塊面同時青撚哂
然後即刻帶我地去 機長過關果條通道到過
即便上巴士走 仲要當中有幾條撚樣 唔見左張入境紙
好彩最尾人地架機 等撚埋我地 差啲番唔撚到香港
果陣去完布吉 喺布吉機場準走
我地一行8人 唔知點解個個都坐定粒六 明明距離登機時間得番9個字左右 個撚個都慢慢黎
仲要喺出面過關果時 有人拍戲 我地喺到睇左陣
一入去過關果到 仆街喇 多人到
之後比個地勤空姐睇睇我地張機票 佢即刻叫左8個地勤空姐過黎 9個人塊面同時青撚哂
然後即刻帶我地去 機長過關果條通道到過
即便上巴士走 仲要當中有幾條撚樣 唔見左張入境紙
好彩最尾人地架機 等撚埋我地 差啲番唔撚到香港

岩岩就發生左呢件事
睇錯時間無去機場
之後既日子都好貴
即日買今日飛返香港
都好撚貴 但都同之後幾日差唔多
所以都係今日返黎算
淨係試過差d上唔到飛機
果陣係台灣約左個的士司機車我地去機場 我地已經遲左幾個字先返到酒店
之後連架車都壞埋要轉車 搭搭下車仲要中途落車去買手信
去到機場果陣好似仲有幾分鐘就check-in唔切
同事試過話同一個朋友,同埋一個曖昧緊既男仔去台灣

我已經提佢,你唔係香港出世,無得就咁搞網上簽證,要去一次金鐘搞

佢就答要咁早起身去,不了

到最後得另一個女仔同果個男仔出左發,佢自己無搞簽證去唔到

返到黎公司仲要不斷屌鳩另一個女仔,話佢唔提自己要去金鐘搞簽證,自己識去又唔叫埋我,明知要搞呢d野!

明明佢無蝕,因為機票酒店都係果個男仔比......

仲要話自己有去金鐘搞,12點去到但無晒位,唔關佢事

我話人地開門前已排隊,你12點去排隊攞籌食飯?

佢就講到無位,開咁早,全部唔關佢事,佢係有去is ok
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

有咩可能唔知自己係邊出世
睇左做打唔到飛機
上次日本返香港仲有45mins飛已經唔比check in 即刻叫個friend老豆用信用卡幫我地7個買張即日單程先返到香港

買咗幾錢

每人千八

咁平
搭UO?

單程千八唔算平喎

搭傳統公司應該唔止呢個價

咁睇你係咪旺季同埋日本邊度啦
之前搭CX 3千幾蚊來回大阪(1月中)
同事試過話同一個朋友,同埋一個曖昧緊既男仔去台灣

我已經提佢,你唔係香港出世,無得就咁搞網上簽證,要去一次金鐘搞

佢就答要咁早起身去,不了

到最後得另一個女仔同果個男仔出左發,佢自己無搞簽證去唔到

返到黎公司仲要不斷屌鳩另一個女仔,話佢唔提自己要去金鐘搞簽證,自己識去又唔叫埋我,明知要搞呢d野!

明明佢無蝕,因為機票酒店都係果個男仔比......

仲要話自己有去金鐘搞,12點去到但無晒位,唔關佢事

我話人地開門前已排隊,你12點去排隊攞籌食飯?

佢就講到無位,開咁早,全部唔關佢事,佢係有去is ok

乜撚野垃圾人黎
泰國返香港搞撚錯左機場,即刻飛的去返正確機場,好在D機場職員比我地行緊急通道,差D上唔到機
有次同個空姐係lounge flirt耐左, 攪到成機人等我一個 不過無左我班機都飛吾到 最後廣播話要搶修算
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

有咩可能唔知自己係邊出世

唔係架 呢個世界真係可以有人柒撚曚曚
有次同個空姐係lounge flirt耐左, 攪到成機人等我一個 不過無左我班機都飛吾到 最後廣播話要搶修算

吾你老母臭閪
去咩旅行
攞幾去讀書啦on9仔

到底係你同學戇鳩定俾老母整蠱

有無同個入境講「Good job man」
去到機場準備check-in先發覺拎左本BNO
即刻飛的番屋企
好睇最後仲有時間

吾你老母臭閪
去咩旅行
攞幾去讀書啦on9仔

吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾吾
無錢
搭單問 搭超早機(6點半)有咩要注意 預早一晚去機場定搭通宵巴預2個鐘就夠?

到底係你同學戇鳩定俾老母整蠱

應該第一次去旅行

其實好撚慘 錢又冇左~旅行又冇得去
又要俾人笑~仲要知道自己係支那出世

機票錢無左,酒店應該都要硬食
未錢買機票
自然上唔到孩機

大陸仔?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞