一人一個上唔到飛機嘅經歷

274 回覆
13 Like 170 Dislike
一個女同事 10點機 9點先施施然到機場 人地以經關左個check in 最後自己再買機票
有個朋友 兩公婆 以為去台灣可以落地簽證 點知個老公原來大陸出世 最後要即場買機票去韓國
利申 個老婆事後講話自己都唔知老公大陸出世
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

同我個 fd個單一樣
同學唔知自己係支那出世 去台灣之前一齊上網整台証 到左check in比地勤話台証有問題叫佢睇睇 佢打番屋企confirm先知自己唔係香港出世 個台証無效就拖住行李番屋企 我地就準備入境

到底係你同學戇鳩定俾老母整蠱

應該第一次去旅行
Easyjet,喺日內瓦,去到話checkin過左冇得上,叫我買第二日機票 明明到機場嗰陣話delay八個字 去customer service屌鳩佢delay又咁早close counter,最後都係print張登機證比我

去到閘口,等鳩左我半個鐘架機先到

屌又係垃圾easyjet 屌佢老母
你都好彩 我要買過第2間航空公司嘅機票
損失慘重

easyjet 會上網改個時遲個幾鍾, 但其實架機係準時 但又唔會通知d 客

搭過easyjet同germanwings, 好彩兩次都冇事
陣間兩點九機 吸經先
有次見有時間食個早餐 點知架機轉閘 最後跑到就死都趕唔切上機
有次去日本睇東京事變,去到香港機場見到一班日本學生交流團,我好自然咁排佢地後面。

點知去到counter 先發現原來佢地坐我下一班機,話我太遲唔比我check-in。

我幫一幫時間離起飛仲有40分鐘,我say 幾下sorry 就比我上,差d miss 左場演唱會,好難買到飛

應該第一次去旅行

其實好撚慘 錢又冇左~旅行又冇得去
又要俾人笑~仲要知道自己係支那出世
阿叔臨上飛機肚痛 去廁所 搞到成架飛機d人等距番黎起飛

應該第一次去旅行

大陸仔

應該第一次去旅行

大陸仔

其實護照唔係應該寫哂出生地方咩?

應該第一次去旅行

大陸仔

9成係要去嗰陣先問阿媽本護照喺邊呀嗰種啦

應該第一次去旅行

大陸仔

9成係臨要去嗰陣先問阿媽本護照喺邊呀嗰種啦

應該第一次去旅行

大陸仔

陰9公,自己一個拖行李走堅灰
早左一日去機場算唔算
屌聽日飛好撚驚

應該第一次去旅行

大陸仔

陰9公,自己一個拖行李走堅灰

人廢真係無計
掛住食m記miss左班機
講開easyjet
係咪淨係可以帶一件hand carry
帶多個背囊仔/notebook都唔得?
轉機累事

架機明明降落左, 不過無閘口落客, 結果坐左係機入面成個幾鐘

之後用小明既速度跑去另一架機既閘口, 成功送機尾, 結果要過一晚夜

垃圾 US Airways, 抵你做唔掂俾人收購

同一間航空公司轉機?

果個係US Airways 既 hub
結果同差唔多十個乘客欖炒
太早機訓過龍...
之後所有8am前既機之前果晚索性唔訓
睇左預計到達時間以為起飛時間miss左班機
上次日本返香港仲有45mins飛已經唔比check in 即刻叫個friend老豆用信用卡幫我地7個買張即日單程先返到香港

買咗幾錢

每人千八
喺LA經SF返香港 LA去SF個程坐垃圾UA
點知佢delay 搞到返香港架機飛走咗
被迫係SF瞓一晚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞