[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard 01 , 王樣戰隊 27

834 回覆
4 Like 2 Dislike
之後點都會補番寫男主角背境
除非套劇之後爛到編劇都放棄交代
救乜鬼場
Dcd果兩集只係調整檔期既特別編
Wizard自己既故仔喺51集完左啦
我係覺得game呢個元素發揮得唔好
但geats整體算係中規中矩

根本無啲人講到咁誇張又三觀崩壞又盛(真係要講咪麻雀洗白太夾硬)
亦唔係啲乜曠世神作
真心呀,你如果有留意下啲玩具類既直播頻道
好多直播主同留言既人一早棄左Geats

都係果句,入得來呢度既都追開拉打
但外界唔係咁

講係咁講
佢短短兩集帶到拉打個理念出嚟加咗唔少分
都認同爆點>劇情流暢度
好似revice後期爛到弱智咁,都有赤石長官出黎派下膠講下金句
到佢退場果陣已經唔想追
事實係而家資訊太流通
每人每日接收到嘅資訊量係爆炸地多
如果無爆點就好易被其他資訊淹沒蓋過

巴尼已經好啲,得6集好易睇曬
但有另一個問題:資訊流通=易知曬結局
好多時一早知曬結局個感受會有落差
Geats呢年好搞鬼
個個都好似睇緊唔同野咁
有啲話好悶
有啲話好爛好痴撚線三觀崩壞
有啲就大讚

同埋啲字幕翻譯好似好多款咁啲意思又有出入
Saber果陣都仲有bilbili呢啲官方授權既
唔同人追求嘅嘢唔同,咁一定係咁
補番link,段嘢唔係我打,廢時比人誤會我偷嘢
[四月新番] 機動戰士高達 水星的魔女 集中討論 (49) I love you. From Mom.
https://lihkg.com/thread/3426219/page/6
唔係架
淨係一開頭死亡退場同淘汰脫落已經有人撈亂左意思,呢啲已經唔係主觀感受野

中間講英壽2000年黎有幾世過左同DGP無緣既人生又會比人話佢有幾世鳩流流咁過
事實就係有好多人唔識日文,跟住又有啲鳩既字幕組
一係就飛住嚟睇
自己誤解咗劇情,又Miss咗啲對白跟住就覺得啲嘢冇講到跳着來講

你睇吓上年討論就知,好多人都係唔認真睇劇
啲嘢問完又問,saber先啱佢哋
好多嘢劇情講咗,跟住佢自己冇睇到就喺度屌

速食文化影響好大一係就兩倍速睇

佢哋當套套都係saber咁,啲對白重複又重複,loop一定令你記得
之前k島有人話geats D拉打係為左慾望救人係順便
無資格做英雄
都唔知係咪睇同一套戲
咩都有人講
由JGP開始都唔止一次提過佢地而家係無回報咁戰鬥
又唔好咁樣踩saber
佢只係王道簡單無扭橋
但後段啲氣氛同角色發展係ok的(除左佢對命定論既解答
Storious都係少有由頭帶到尾做實事既final boss
明明拉打既理念係為了Bandai而戰 為了賣玩具而戰
佢個位未有樣睇嘅老豆算唔算
覺得係靠父幹
第二度唔知,你講好多嘢劇情講咗,跟住佢自己冇睇到就喺度屌
呢個現象當日播saber時反而係呢度見到
牛牛天國與地獄筆數仲未找仲係度開心食牛肉
又黎多次寶生永夢呀?
講到尾個個都係睇自己鍾唔鍾意
而家睇返天國地獄呢段描寫係極飄忽

前一個單元仲安排牛仔搶vision driver搞個唔影響平民既三番勝負
突然呢個單元就整呢個死咁多人既環節
雖然由標題同規則設計都好明顯係351主導,但個決策權(腰帶)仲喺牛度

然後又由呢個單元開始景和做英壽老母贖罪錄音機
配合返個訪談黎睇應該係因為推遲左家姐死搞到咁
都係一樣但saber劇情簡單,弱智都catch up到
Saber都跟唔到個啲不如驗吓腦

但自己睇唔清楚走去話人哋冇講真係好戇鳩呢件事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞