[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard 01 , 王樣戰隊 27

834 回覆
4 Like 2 Dislike
感覺今次gotchard完全商業化同埋子供向。一般黎講,第一集一定要故事吸引人,gotchard呢點做得好差,就只係平鋪直敍講晒設定同商品就算
今次完全失敗,要知道套劇好睇先有人買玩具,鎧武當年玩生果啲人都唔睇好,點知劇情咁爆玩具直頭炒起曬
個樣老到唔似學生
第一集導入回係咁上下啦

真係要屌既咪上面都有講既鍊金術表現
同埋主角同hopper1 steam liner無乜好明顯既感情交流就話認同左
講出重點
呢幾年啲題材元素都玩得麻麻地咁
Revice既契約到最後寫得最差就係主角同vice果份
Geats成個game元素其實用得麻麻,開播前講既食雞遊戲去到最後兩集先出現,前期似gantz多過fortnite
認同佢眼邊啲魚尾紋深到

可能佢太大表情會更顯老但個人覺得樣有少少似橙哥
今年拉打有膠味
可能會skip唔睇
第一集真係頂唔順
非常同意
↗️↘️↗️↘️點解你煉到金 點解你變到身 點解chemi當你fd

因為你係第一個用煉金術製造既人類
🎶(I gotta believe…)

如果佢係追呢張 買10盒返黎都未必有
咁佢真係拍出嚟好柒啊嘛
唔撚講啲演員演技 齋講劇情

一開始個神秘男著草就已經可以鋪反派啦
話個人唔夠打 跟住諗住用哂啲卡嘅力量打
最後都係唔夠力 鍊金獻祭自己抵擋反派入侵
臨死將自己嘅靈魂/力量寄宿hopper/火車度
叫佢哋去搵天選之人

同時因為神秘男死撚左 啲卡走撚哂出嚟
有堆就俾反派捉咗變成怪人
有堆就係現實度搗亂

跟住話男主見到個女主用魔法打怪人仲好過見到佢用魔法入門口啦
之後男主見到怪人傷人就去擋
臨死之前同hopper做交易
用收集卡嚟換自己唔死
又match到等價交換原則
又跟返geats 結尾講祝男主幸運嗰樣野

成個劇情趕到仆街
完全冇深化

依家仲衰撚過景和黑化嗰幾集
wizard其實覺得幾型
講真單計第一集嘅驚喜感no.1一定係Exaid
啲怪人冇打鳩人都要俾主角打 算唔算最友善怪人
Gotchard 女主幾時出水着
好想打丁

zero one 第一集個rider kick 都OK
炒卡邊理你劇情

啲鏡頭都靚過gotchard
喺主角面前隊冧大叔又打鳩主角喎(雖然大叔100%會出返黎
個大叔解放哂啲寵物小精靈破壞世界唔叫好人啦
懷疑劇組唔識分魔法同鍊金術
兩者都要畫陣
打和啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞