[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard 01 , 王樣戰隊 27

834 回覆
4 Like 2 Dislike
仲要配埋首BGM
01去到assault shinning打爆迅嗰集都勁緊湊
assault shinning出嗰集大結局咁款
其實都好劣綠邊去唔晒,上一個shot同下一個shot場景又成日唔接
不過佢劇情好,角色好,劣CG都足夠表達到畫面內容
只能話佢優點大過缺點
大家第一集都係蝗蟲打螳螂,打和啦唔好咁高要求啦
咁你依家睇返w/ooo/drive應該會話悶
嗰陣時以為鋪佢兩個人做宿敵
令和第一燒銀紙作
講真kuuga重似鍊金術,任何野拎係手都可以改變佢既原子變成武器
東映舊年蝕到仆直,真係要體諒今年會無咩預算
冇預算但出啲垃圾玩具
咁出玩具係笨大嘅啫
東映做sales嘅啫
OOO就當年追個陣已經覺得悶

Drive最近有重睇,始終drive嘅角色係唔係即棄,過左第一季度打魔進chase就係連續劇咁

W我重睇唔到試過兩次,都係睇到霧彥死咗就冇再睇
依家再風都偵探都好難每集睇都係等佢出完一個章節先睇

宜家真心係俾速食文化影響左對冇重點純粹充撐集數既故事會好冇動力睇
所以會鍾意鎧武同geats
01型百幾倍點打和
你無耐性姐
W Drive Exaid每集追嗰陣好正
好期待會點發展
翔仔偵探查案線
菲利普/園咲家線
A哥復仇線
財團X線
電影E哥/大叔線
全部都好好睇

估唔到W都會比人話悶
今晚木棉花hk youtube channel會上番W tv版,一日一集
又會咁啱可以重溫下了
我覺平成二期仲有舊平成個種風格

畫面上
未有action監督,主監督就來來去去都係石田,柴崎,田崎,諸田個班
真心係老一輩
坂本之後都玩到ghost先有上堀內啲特色新血加入

劇情上
都仲係行緊”因為係年番,要小朋友隨時開電視都可以跟到劇情”,單元設計上都重心都偏向兩回完結
會少啲主線,同宜家既單元回既比重完全唔同
宜家完全係主線行先,單元路人比重係少好多

我都鍾意w,但睇左咁多年之後,撇除濾鏡睇番
對比宜家真係會覺得唔夠特別
呢個都係
我覺得當年仲摸索緊應該行咩路線
所以兩人為一人嘅拉打呢個設定係有新鮮感
賣玩具方面又平衡到 唔會太走火入魔
W 6支USB轉9個form全部都有用
中期FangJoker
最後Extreme 一盾一劍
劇場版都係加對翼同變金
再加埋坂本D打鬥W評價高企唔係冇原因
雖然W之後都有唔錯嘅作品並非行單元路線
如果你問我想拉新人入坑應該推邊套嘅話
我覺得W始終係一個唔錯選擇
我都會推W Drive
再問介唔介意樣然後推exaid
Exaid真係要睇下係咪外貌協會
試過叫frd睇就係因為太樣衰所以佢冇睇
但係佢又接受到Fourze
呢d外型先最好睇
Exaid gaim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞