[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard 01 , 王樣戰隊 27

834 回覆
4 Like 2 Dislike
我都係皮套外貌協會一直無睇Exaid
Fourze 我係接受到,因皮套都仲係有傳統拉打烏蠅複眼(((仲有福士蒼汰好靚仔
自己覺得Exaid某程度同JOJO 一樣,有令人抗拒嘅畫風(皮套外型)
不過前排睇人開箱幻夢無雙卡帶,幾型下,搞到有少少想睇求屌到入坑
播嗰陣都係外貌協會冇睇drive, ex-aid
早排睇返,係最後悔當時冇追的作品
一路睇Ex-aid一路大開眼界,
rider原來可以拍得咁好睇
其實exaid眼底都係複眼黎
真,我唔覺得牛牛好麻雀幾多
可能係vcinema 找數?
可能劇場版就係講佢屠左既人變曬邪魔徒,牛牛找數所以用新型態。
想問下Geats 超全集係咪仲未出
呢兩集真係好好睇
同時間用木場講另一種看待夢想既方向

雙主角既用處
Drive真係都好值得睇
睇拉打真係唔好俾造型嚇退
平成定律係平成黎講都準準地
我睇到係 (around)
港 60% 支持
台 50%
大陸 10-20%
日本歐美 70-80%
我都好鐘意呢兩集,雙主角戰鬥分鏡已經好正
加插埋海棠彈最後一曲嘅分鏡做埋bgm ,為結他夢畫上句號
熱血之餘帶有悲傷睇到眼濕濕

淨係呢下都值得睇
必睇啦
當初見佢同打機有關先開拉打坑睇
𨳒你老尾睇睇下又真係幾好睇喎
用左幾日時間睇曬27集王樣戰隊

頭十集有少少悶,但蜘蛛佬出場之後,即刻好睇左好多

Kira阿哥條線應該仲未講完,當年放逐Kira同埋決鬥留手無使出致命一擊,背後一定有原因,期待plot twist復活呢個角色雖然係仆街,但其實幾寫實幾有奸角魅力
A jump to the sky turns to a rider kick
唔睇皮套可以睇演員啫
我本身係彈結他,超鐘意呢兩集
係你走寶 我先唔屌醒你
呢套都唔睇,不如唔好睇拉打,拉打唔啱佢
拉打公式通常兩種
一係就主角一出場已經係拉打
例如Geats,W,Wizard
係之後劇情講返
一係就主角為咗救人首次變拉打
例如01,Revice,OOO,Saber
再睇佢慢慢成長強化

但割7,怪人無周圍殺平民
女主又無話大危機要等男主救
仲用錬金術幫返男主解圍

完全無個種緊張感,如果寫到
女主就瓜,有平民被殺
男主用腰帶首次變身救人仲好D

同埋第一集多數講男主咩性格
有咩夢想而做拉打,好似zio話要成為王,或人話要人同Al共存咁

但割7個男主只係一個尾行女主角
變態佬,隻Hopper又俾佢格硬質落
書包,去到見個阿叔,又格硬質條腰
帶俾佢,成集都好格硬來
希望之後用父幹講返啦
衰鬼依加去睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞