[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard 01 , 王樣戰隊 27

834 回覆
4 Like 2 Dislike
啱啱復活嗰度 隔住個皮套都feel到個顏藝
套gotchard目前最好演技嘅係9歲妹妹 到底
咁識揀thumbnail
見你地講w悶
諗番起之前高達post見到,又係討論速食文化,舊嘢悶唔悶既問題

我覺得而家個世界速食左好多
乜野最 boost 到流量?
唔係劇情
唔係場面
而係人設 (包括機設) 同埋佢地果d 分得好散既十秒八秒互動
幾秒型左、好笑、social friendly 先係重點

好似口袋戰爭巴尼果d
咁悲歌、咁 dramatic、咁有鋪墊又點
搵唔到邊個位好 J 就已經仆直
所以水星呢種玩法根本冇得返轉頭
佢肯致敬咁多舊作都算係咁
我覺得第一集最大問題係個阿叔要挑選一個合適既人
但成集男主都無表現出佢點解值得擁有呢條腰帶
唔係點解要搵大河內做水星編劇
佢啲作品爛唔爛都好,都一定有討論度同爆點
正正係呢個時代需要嘅人材
Geats點解會俾人屌得咁勁
明明起承轉合都好過之前唔少
主要動畫而家好難50集一個番
成本太高 一炒車就仆
甚至而家23集都買少見少
最多係12集 咁點唔要短時間就有爆點
突然就話佢被兩隻精靈選擇就係拉打
跟住男主冇任何思考就話自己係拉打
遊城十代都冇咁樣玩啦
所以大河內俾人屌咗咁多年而家終於輪到佢嘅春天
好多人唔鐘意用game做表達
覺得初期無爆點

我之前都話
係呢度叫多人討論同鍾意
外邊反應唔太好

無得講,始終入得來既我地都係拉打fans
但都要夾硬拖到佢咁長
夾埋兩集特別篇有53集
真心咩得大陸同睇大陸評論既fb page唔鍾意
明明中國以外反應都好好
大陸仔接受唔到人物立場變來變去,反就到反到尾,正要正到尾,先啱佢地既思維。所以saber拖馬由頭到尾都係正派就最啱佢地,吹到變左約定超人。
日本唔知,
但中文圈子似乎唔係一面倒支持,起碼香港,台灣,
之前你地提到馬來西亞迅雷進,仲有你地最喜愛日日提住既大陸同胞
同埋有人反如果你唔反你就唔合群,就
會俾人批鬥
話人玉華互相批鬥就係呢種風氣出黎嘅現象
呢個角度睇高橋係好過666
666係一個好紮實既編劇,但無高橋咁搶眼
好似01之後劇情爛唔爛都好,你會記得開薯片,記得秘書啲動靜反應
記得老千40幾歲,成9日講1000%等等
覺得佢係想將男主角第一次攞腰帶呢個重覆咗n咁多次悶到嘔既流程快快手搞掂佢
想睇下double主編會唔會有新火花
666加高橋
我覺得第一集點得到腰帶對於拉打嚟講幾重要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞