[特攝撚] Super Hero Time 討論區 Gotchard 01 , 王樣戰隊 27

834 回覆
4 Like 2 Dislike
今次真係唔係好吸引,上年睇完Geats第一集好有興趣追落去
01第一集好好睇
有幕都好深刻,不破開技打穿貨櫃望到zero one
會唔會係受鋼鍊影響太深
反而唔太care歷史上咩叫鍊金術
第二集黎
屌你老母東映今年賺多啲錢算 下年唔該比返geats同等級質素我哋
佢rider kick穿過怪人嗰幕真係好正

出rising impact字體之後落地拗柴
魔法可以唔使架
你估個個用魔法都要好似妖尾整魔法陣出嚟咩

鍊金術簡單嚟講就係物質轉化
點石為金 將條鋼柱變形去綁人 呢啲其中一種玩法

依家就變左將樹葉吹起去打人
根本就魔法
睇到佢落地拗柴真係笑左
但呢幕係咪都有喺saber同revice做致敬
演員演技唔掂 但故仔會留意多陣
畢竟gridman同dynazenon都係長谷川寫
我好重視第一集男主變拉打原因
咁先有我想追落去動力
割柒個男主傻下儍下咁去咗阿叔
個煉金世界,之後問都唔問阿叔
就將條腰帶套落男主條腰到
話D卡選中你,被選中嘅細路

條回憶片段我分唔清係男主過去
記憶定即時變身教學

到男主清醒返俾怪人追殺
之後好似如夢初醒咁話自己係拉打
我都分唔清佢係記返D野定俾人洗腦
先變身做拉打

明明一個連志願都唔知寫咩好嘅學生
點解突然咁有正義感做拉打救世?
長谷川上下限都好大下
近年寫拉打都無好過,雖然唔關佢事
長谷川寫SABER OK喎
杉原係原因田崎老喇

好似之前睇過萌曆回憶,話田崎好撚惡,好驚表現差
估唔惡都冇對新生代演員既表現係冇幫助
Gridman都好悶唔係原著fans真係冇feel
冇女真係好難追落去

本身睇咗製作陣容,已經降低咗好多期待
一開始已經覺得好唔穩陣
點知實際播出都仲可以出乎我所預料

男主角係正常既我覺得,女主角先係最大獲
同萌曆有得fight
但最奇怪係如果展示用皮套
嗰啲武器同腰帶係好鳩流

完全好似係cut咗舊差唔多形狀嘅海綿,然之後喺出面包啲膠紙再上色咁
連硬膠都唔係

假髮
gridman同dynazenon都係一個青春少年少女故事
我覺得唔洗原作FANS都啱睇(但UNIVERSE就一定要睇左兩套SSSS先)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞