[月經] iOS集中討論區 (230) Tim Apple : Wonderlust.

992 回覆
3 Like 4 Dislike
本身用緊791,而家轉用779試下。Apple野真係有可能咁白痴
me
17係beta8已fix定等RC先搞呢
應該等RC
話説apple care維修完問題依然存在係咪正常個port仲係鬆鬆地差唔電
即刻去問多次
歐盟限左一世都唔會有portless
歐盟淨係限有線叉電用type C
EU條rule只係講如果部機有得插線叉
個窿要係type c (或者至少要有一個窿可以type c叉電)

所以apple如果覺得技術/時機成熟
理論上係可以出淨係得wireless charging嘅portless iPhone
呢個combination 應該少啲 不過都問一問
有無巴打試過用kaiboard 語音輸入完再打筆劃中文就會打唔到字
試過del 咗kaiboard再重裝都有呢個問題
ios16 ,鍵盤聽寫用本身既廣東話同英文uk都係load完無反應

之後加左新既鍵盤入去,聽寫用簡體廣東話,國語同英文US就好正常

姐係係得本來用開果兩個keyboard既聽寫壞左

有無巴打試過依隻奇怪bugs

除左更新ios or重設成部機仲有乜辦法,我已經試過刪除個鍵盤再加入,重設網絡重設鍵盤都無用
所以原來今次隻titanium 係3d print咁噴上去
蘋果開始唔用cnc
真唔真?
係咪睇錯leak
我睇嘅version係不銹鋼先3D print
lightning版慘成孤兒
如果唔改薄少少/design
淨係換個port就好難引人買
呢塊嘢本身就唔吸引
Light唔lightning都差唔多
懶插線用
唯一贏其他副廠係無其他掣
一啪即用

但係厚又厚過人,又叉得慢,容量又細
所以是但啦
贏嘅係佢有獨家nfc, iPhone 知係magsafe

副廠嗰啲,iphone 會當真係差緊電,icloud photos/backup 乜都做,熱到仆街
原來係咁

連坤你兩次
等人懷疑自己ac 真係出事?
我想問下有無人iphone 14 pro 同我一樣up完去ios16.6.1之後用一陣部機就好熱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞