[月經] iOS集中討論區 (230) Tim Apple : Wonderlust.

992 回覆
3 Like 4 Dislike
根據經驗,有sim tray 就無esim
Mini 除外
我work phone 係fold 5
不過不失啦,係一部好靚嘅機嚟嘅
我姐夫部flip3用兩年就爛mon(啱啱過保)
依家換咗flip5

佢係同我最親近嘅摺機用家
我見證哂佢新買到用爛嘅過程
我用過fold4同flip3
三叔嘅effort算係咁
但摺機嘅問題係一個唔會解決到嘅物理問題
的確係慳咗部ipad
但用落嘅感覺好脆弱
XS 嗰陣有嘅

之後全部跟中國
最大concern都係電

iPad Pro都已經夠倒水
港行 Keyboard 都晨早無咗民國旗啦
遲吓同支那睇齊顯示唔到
有咩信用卡申請嚟出iphone15 好
買電話都要做二等公民,留港撚值得擁有
個國行閹WiFi call又點解因為監聽唔到?
因為加密咗,得打同收個人先知講乜,Apple都截唔到。
調轉嚟諗,中共block親嘅都自己控制唔到同截取唔到

若是通話使用WiFi calling機制,
和所屬的手機電信提供商,
會搭建起 IPsec VPN 加密連線通道,
以手機上的SIM 卡作為連線上的認證比對機制。
連線建立完成,在WiFi網路上,
傳遞的聲音封包全程都是加密訊息。
而目的地為手機電信提供商的 IPsec gateway ,
手機電信提供商再把封包解密成通話信號,
回撥投放到公眾交換電話系統(PSTN)。
熄晒所有app通知都震⋯
佢覺得好唔好用
fold 真係太大舊
你係工作需要定點?
屌,唔通真係要Amazon
唔用殼還好
多工真係幾方便
一邊zoom / teams 一邊搵野
想問下依家係咪美國冇得買機送集運倉?
想問問今次iPhone 15算唔算大改?
定係下年16先係大改?
認真我部iPad pro而家倒水過13 pro max好多
唔計type c嘅話呢幾年由11/12 Pro都冇大改過
所以15已經係大改
Chok巴 13 pro max換唔換機
咁講啦,其實係香港住,冇乜必要買其他版本,但如果將來要移民,不妨買美版、英版、歐版
有啲心郁郁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞