[月經] iOS集中討論區 (230) Tim Apple : Wonderlust.

992 回覆
3 Like 4 Dislike
今年唔會係ultra 先有6x 光學掛 用開細機為6x 上pro max 突然來個ultra
最抗拒就係pro既黏指紋鋼邊
有時裸機玩一日又強迫症抹條指紋邊
有可能 得大機先有periscope, 咁就會叫ultra
好似5s咁
磨砂機背加半磨鋼邊,少好多強迫症
鈦邊會減少我買殼既衝動
以前5s同6仔都係裸開撞凹邊係常事,細機一手揸得住
新時代電話唔同,又大又滑又重,唔用殼好危險
加完殼更大更重
而家閒閒地都6吋,一手揸住得返13mini做到
請教下我 wallet有兩張suica
一張已經變咗0蚊
點樣可以完全係icloud度整走佢
轉用iMazing backup
不過都要幾粒鐘
imazing 係咪要買license 先可以正常backup 晒成部機
好似free 版得好少野

另外想問, 如果backup 個drive 轉用ssd
d 時間會唔會快好多
不過自從有full screen design
依家6.1"都好揸手過以前5.5" iPhone
唔會,因為usb2.0
近日一名高準確度爆料來源指出,蘋果在 Vision Pro 正式開賣後,未來 iPhone Ultra 也能夠搭載3D相機系統,並且會帶領手機市場進入下一個全新3D拍攝世代。

之前htc先收曬皮,3D究竟有冇需要
同埋講到vision pro先睇到3D
iPhone 睇唔到,又要局人捆綁式
我吉落去mac mini 個type c, 都係唔掂?
唔關電腦事,係因為電話得2.0速度
其實而家第一次backup 512 要幾耐
我back 左十幾粒鐘 無郁過 突然斷線
都幾灰
你開Mac個 activity monitor,睇下hard disk 用量幾多,正常2.0應該都有30MB/s
你照除就真係快極都5,6個鐘嘅仲要打包完先backup落電腦
我果次back 左 十幾粒鐘, 條progree bar 都未到一半

試下你個方法睇睇關唔關隻harddisk 事
因為而家係駁左個hdd hub 做external
唔會,因為usb2.0
我吉落去mac mini 個type c, 都係唔掂?
唔關電腦事,係因為電話得2.0速度
其實而家第一次backup 512 要幾耐
我back 左十幾粒鐘 無郁過 突然斷線
都幾灰
你開Mac個 activity monitor,睇下hard disk 用量幾多,正常2.0應該都有30MB/s
你照除就真係快極都5,6個鐘嘅仲要打包完先backup落電腦
我果次back 左 十幾粒鐘, 條progress bar 都未到一半

試下你個方法睇睇關唔關隻harddisk 事
因為而家係駁左個hdd hub 做external
電量增大重點
Pro機有ProMotion
A15分殘血同滿血版
14 Pro今年農曆新年嗰陣時先有貨
Ultra 唔是問題,但要放10x tele
今次15前面用動態島都享受到pro既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞