最近睇緊邊套韓劇? (67)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
消費生態變曬
政府完全冇諗帶頭造間韓版N台
食曬所有滯銷劇
然後後製,翻譯後推售至全世界
然後賣股權
收回成本
【熱帖】美國IGN劇評:Moving 是今年的《魷魚遊戲》

232評論

好可惜不是Netflix播

沒錯

搞得我都想去看了

我還以為要在Netflix播,好可惜 愛情戲,愛情戲.... ㅠㅠㅠㅠㅠㅠ 每一對都好到哭ㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠㅠ 我覺得比魷魚遊戲好看ㅠㅠ 在美國熱播吧
如果放Netflix真的會更的 新聞裡的那場戲還沒播吧??奉皙嬰兒期 認證
真的很好看 很好看

好看

比魷魚遊戲好看

拍得比魷魚遊戲好,真的好看

扯什麼在Netflix播會更,Netflix多少劇不及期待仆了,真的馬後炮,而且劇好大家都會知道的,就算使用者不多的Apple TV如果拍得好,口碑也會跟上的
個總統訪美嗰陣走去同netflix個大粒嘢見面
多謝人哋呢幾年投資好多錢落韓國市場到
又點會自己扔錢做呢啲吃力不討好嘅事
單純有少少泡末爆破
咁Netflix都係靠韓劇上返
所以演員去謝票要做到求佢地去睇咁滯
感覺又會係朴敏英做女主
萬四萬五真係幾貴
似似地鄭麗媛style
KBS咪就係官方電視台
KBS舊年都推出過Drama Special
但係都係太多
Netflix拍果啲美劇係唔好睇還是太左膠?
左膠橫行
滯銷劇好多劇本唔得
可能連Viu都唔會買
唔知點解Viu成日買KBS月火劇
唔應該套套買
要揀黎買
偶然遇見的你 之外 買果啲都唔得
反而買下ENA劇仲有機會買中
篇報導有一段講KBS唔知真唔真

還有著K二台可能會消失的傳聞……迪士尼6月也解散了項目組,相關人士表示:迪士尼韓國區內部有著貪污問題,新項目的製作中斷。

一位製作公司相關人士:明年韓劇市場會更加惡化,K台不播出迷你電視劇,其它電視台也會大幅度減少編成。相當於比起今年,明年會減少50%以上的製作和編成。演員們的片酬急劇下降的可能性也很高。
如果要睇演員謝票嗰啲場次要成萬七一張 貴多兩千所以有韓國人話睇場戲再買埋汽水爆谷嘅錢已經可以去食餐飯
OTT真係好
有時睇左啲爛片都唔駛哂錢
ENA開始收到d好劇本
韓國本土OTT原創劇如果賣唔出海外
唔知賺唔賺到錢?
Netflix同D+應該唔會買
得返Viu friDay Viki依啲
連日日劇、週末劇都賣出海外
如果連呢啲唔賣出海外
就算演員覺得冇所謂
佢哋所屬經理人公司未必肯
其實Viu買果啲有冇人睇
依度有冇人睇緊優雅的帝國

同埋戀人係Viu 香港限定 其他國家Viu係冇得播
古裝劇喺海外未必有好大市場
除非後生人氣演員 idol演
否則海外OTT對古裝劇都幾有保留
其實Viu唔好亂買劇啦
貴精不貴多
買左都蝕死
仲有比起演員 睇多啲劇本簡介先決定買唔買
有啲劇係一睇簡介 就知唔好睇
Viu買劇唔一定喺香港播
不過最近迷你劇都被Netflix、 D plus等搶咗
而家要擺埋日日劇喺香港播(之前放俾新加坡)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞