Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (43) 比珠淚更惡劣既俱舍黎啦

1001 回覆
0 Like 5 Dislike
對御巫空場過班人成日忍唔到手
成日用手坑

經常用火舞復活手坑再變佢做壞獸otk
御巫otk手牌要求好似高過源數唔少
不過御巫比人讓先攻做擋同續戰力都完整唔少
啱啱先攪掂一隻御巫
新event係全任揀種族定佢icon果5隻only

唔見佢有寫
見到冇野了 獸 獸戰 鳥 蟲 爬爬
EVENT玩咩好
用3天底3武器3熔岩打到上大1了

途中都遇到源數
代表源數都可以打到上大1

空場otk
御巫:神巫軸先得,3卡combo
源數:2卡

讓先,續戰
御巫:綠+武 頂死人 & 1無效,有綠武彈手復活
源數:有神弓/雙穹/link3,可停BP,手坑多d

整體2套差唔多,因為meta flavor 3熔岩主後攻
但遊戲性同用腦程度就差好遠
講穩應該源數穩d
尤其而家大部份人見讓先都空場咁就益曬源數
而且源數彈性空位多好多,可以擺一滴對付LL雀
講起LL雀好多人都唔記得dp sp 發效
mp 初動食肥貓 LL 即刻渣都冇

御巫下個月d人識打左就未必咁勁
呢個杯雖然都係垃圾
但係人性化好多
至少啱洗坐牢
即刻抄先
有咩deck 好玩

玩緊後手4世
但少左4星,又冇壺可補抽
要靚手先有機會3連擊otk
後手ll鳥 +裝備卡
有痴線佬純銀河眼上大師一雖然係支人 不過好勁

呢隻game 真係咩人都有

騎甲蟲裝機本身rank勁唔勁 勁我就砌順便用黎打event
個deck其實幾好揪
多野玩同做囉
但係個endboard 同地屬機械GS差唔多
真係唔奇
大師2撞過so0, megalith 混雷精混trick star
冇人玩得黎又打到上去先好玩
無人玩個d 好多都真係好難上我之前個acc 玩七皇水產,鑽三已經好勉強實力唔夠,如果有新個批強化可能就打到好d
今個VER. 削哂堆TIER 0
個禁限表真係唔錯
幾多元 抵讚
打左咁多季就知白金-大師123 /345 跳黎跳去係阻力位
可以分deck 做6個power level

我自己組deck 時大約會比分喺deck 名mark 低
底deck 幾多卡otk, 做3擋比0-3分
+廢件手坑配比,再利用率0-4分
floodgate deck, ftk deck直接6分

6分+ 基本上頭3 power level

你都可以record 低自己d deck 特性再分下級,等自己知自己玩緊乜
我成日都好想玩trick star, miss 左佢實卡最勁果個時代
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞