Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (43) 比珠淚更惡劣既俱舍黎啦

1001 回覆
0 Like 5 Dislike
Ching 可摸耳講下天底係點運作? 成日見人講都睇唔明
我淨係識掉舊神執聖女
教導有張大神官可以輕鬆特召+掉多2張卡
上面張圖第2行嗰張
尋日連續兩場用純愛獸打6世壞後手都係夾硬跳兩隻一星出天霆號清對面枱
壞輝而家好撚kam, 本身佢強勢係食左人地d擋換資源, 或者回殺
而家d deck 幾廿個擋又怪又魔陷 根本換唔哂
更莫講而家d deck 出怪好似唔使資源咁, 連續2-3turn 係咁loop住爆發都仲有資源
壞輝一波流根本壓唔死
紅坑向可以聖女執懲戒,懲戒炸1再掉多張額外
玩白銀城可以再用大歡迎彈聖女,再召再執懲戒
純愛獸係咪出錯時代,所有卡都有「此卡名一回合一次」
灰極都仲郁

因為灰錯位
屌你老母,補咁少秒點玩
就係泡完佢小黑都冇用,再灰埋佢小白都冇用
都出到6素材大黑

逼我攞副白銀城開病毒射佢老味
齊料
抄下先
對面手牌好你無計我成日一泡小黑 對面就蓋牌end turn
岩先有場打六世壞
清晒佢場 佢手牌數1
跟住下turn佢神抽斧頭佬
一卡鋪番場
fine tune 完,神巫/通召軸冇撚用的
現meta 基本上 3熔岩係必要,有熔岩自然配埋3武器

掛2強金 / 3天底
3儀準比較optional,上手率vs 強單卡

天底軸冇通召神官係唯一選擇
好處係max 1換4
缺點係神官上手會變on9
用儀式掉再開天底都唔理想

個人中意強金多少少,唔洗用腦
個構築係可以改下,小紅1~2,小藍可以唔落,小綠落2
金謙同灰可以唔落
儀準最好滿3,呃灰同用大日女掉神官
武器洞冇一回合一次,一定滿3
強金可以同天底一齊用,額外滿3虹光,唔夠UR的話,其他額外用化石融合怪頂數
強金最大問題係一定要第一動
對面有個魔法擋就算手上有壞獸都變廢紙
我亂砌嘅
ex可以擺埋獨角兔安全守衛
用一隻下怪跳上左手嘅神官
小白 > 森羅翻唔翻到卡好緊要
都要講命水
抽左8000 想要碎CNO.62 結果中左碎大日, 呢d擺係手既碎黎有乜9用
有ROYAL中都要嫌
如果係會上場既我唔介意偏偏係一張永遠都唔見人影既,淨係俾對面望一眼檢索
灰流點睇
衰過大日大日都可以每rd show 一次型下對面灰扔一下就完左。

不過我自己喜好 定場怪鑽碎就夠嘲諷對面,其他普通牌反而好d, 有d 人全副都鑽感覺over 左,當然都多謝課長俾game 我玩
成日都要出場喎
我打親對手個d 都淨係留係手度檢索,一係扔落墓。我自己無玩御巫唔清楚,未見過人出場,有得出黎玩就正鑽妹卡
玩左大概一年
唔計送嗰啲, 自己抽返嚟嘅碎得一張link栗子球
淨係玩翼神龍deck落過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞