Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (43) 比珠淚更惡劣既俱舍黎啦

1001 回覆
0 Like 5 Dislike
諗住拆人魚
呢個唔係理由嚟
咁講嘅話唔通色支VFD隻隻放曬出嚟就叫環境好咩
佢唔加入都偷笑
仲抗壞
終於見到御巫,啲怪防效破戰破,點打? 要帶一堆風?
掃/壞獸
最尾外掛用3hidden armory 1脆刃 1愚斧,唔洗3脆刃
mofu mofu明明無擋 但又幾勁咁
玩落
hey 你地玩mofu獸
後攻時偏向用咩多?? 諗緊點砌
1.手坑入齊就算
2.熔岩魔神
3.蛋
4.壞獸
4.冥王結界波
斧頭佬落地多2400傷都諗唔過?
爽賺60塵
https://twitter.com/zielgigas__/status/1700303407528218982
參考下

靠手坑同本家其實後手都幾多位解人
未必要另外入結界波壞獸
除外
有冇人分享下天底使徒卿巫使用感想
貴到仆街唔想砌完後悔
你地最愛既punk有上位
我齊 副dick 大約點
御巫 玩装備,混 少少焰聖,
本家儀式大姐手牌當檢索卡(1換1),《御巫的水舞踏》可以合2,另一張合1夠

打到鑽2,都幾順手
幾好,教導軸,工具撚,炎聖都可以打到班空場撚
但相對打純愛冇咁穩,冇位放熔岩+卡通召
我覺得諗唔過 因為最緊要解到對面場 搵到機會(例如對面用晒啲康 而且有攻擊表示嘅怪)就即刻出源數龍一野打過去 源數龍有自肅淨係佢自己可以打得 多隻斧頭幫都冇份打

出斧頭幫 最多發效除外對面一張 一換一
咁不如落恐龍摔角手 仲可以2速唔限時點炸乜都得

出時花 炸對面一張 仲可以場上多隻8星for出龍影神
如果你場上面出到4隻8星
可以先疊2隻出希望𣁽龍
其餘2隻疊出龍影神 之後出源數龍 就可以17000攻 基本上對面只要有一隻攻表嘅怪佢都死

仲有輝壞係主玩8星
可以嘅話盡量疊R8

有時加同調2星出10星 鮮花伯爵之類
咁就配唔到7星斧頭幫
額外冇咁多位落埋同調9星嘅野
可能可以通召灰流同調7星斧頭幫嘅
但係通召通常都優先俾左輝夜

結論黎講 輝壞落斧頭幫真係唔算最好 因為有其他更好去解場同超量/同調

有機會可以留個tg交流下輝壞心得 一齊玩下
天底軸通過等於1換4,其中仲可以精準檢索大日女,假卡等級,只要唔用額外其他卡組都可以落,唔係唔合呀

貴到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞