Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (43) 比珠淚更惡劣既俱舍黎啦

1001 回覆
0 Like 5 Dislike
我體感抽出碎容易過合出黎 不過link 波唔係好多deck 都會落咩雖然而家少左,一年出應該幾多下
我由MD一出就砌左輝壞
以前都係會有魔救個啲鋪晒場
唔係淨係依家先有
輝壞本身第二回合殺唔到對面已經係柒柒地
輝壞入到第3回合嘅勝率係急速下跌
本身副野就係玩一回合爆發 冇乜續航可言

而且最近出左純愛獸 就係壞獸可以發揮嘅時候

仲有 對面鋪晒場都唔代表輝壞解唔到
要講係比較驚貼紙 多康反而可以逐樣踩過去

如果輝壞咁後手一回爆發都解唔到 我諗其他Deck 9成都解唔到
10月中dc cup
活動前幾日出六世壞

仲唔係純愛一世壞六世壞混戰
依家個dc cup係咪仲係幾日內鬥打得多果種玩法
冇玩成年,而家隻game有守護神官瑪娜未?
以前玩副黑魔導fun deck
好似未
原來md冇瑪娜
不過依家黑魔導出左堆新卡(混沌幻象、迪瑪尺斯、master of chaos)
都叫玩到吓
中左碎c no.62
不過巴打唔好屌住
我真係有玩銀河眼
出到隻12800攻嘅c no.62果吓好滿足
唔得,一定要屌,個個都有得我無, 不過發覺自己仲碎左張御巫裝備同弁天
係咪我個ACC 要玩儀式
不過真係爽,今日有場打對面,擺左獨角獸+斧頭+超能終結
無用殘光都連環3HIT打爆佢 真係好爽出場個下型到震 可惜唔係碎
我覺得會喺剎帝利強化之前ban左電腦獸先
不過又咁講
c no.62個抗性可以再寫勁啲
應該加埋唔受魔陷影響
同埋佢係戰階開始就開效
開效拔殘光龍會中灰/墓指

所以我大部份時間都係用原版no.62打
原版喺傷害步驟先拔殘光龍
隻殘光龍唔會中灰/墓指

其他新卡都叫誠意
依家先攻可以出到煌星龍+no.38+no.90
算係咁
dc cup畀大家爽陣先
我都係MD 一出就砌壞輝
但講真有好多時期我都覺得唔係易過

一開始打鐵獸的抗戰 我已經頭好痛, 佢2速除外, 壞輝又食唔倒佢張魔陷, 用L2鳳凰又蝕3hand, 仲要佢照除外倒

btw, 唔講經講返而家
而家壞輝都係打回殺既成功率勁低
1. no.100龍 - 而家勁易俾人擋, 效分泡影唔在講, 戰階飛隻深淵獸你已經冇野可以做, 本身套combo風險又高;
2. 大怪強攻既話 好多牌組都做倒, 甚至於2-3卡otk 而家都好多做倒, e.g. 驅魔修女 , 斬機 , 佢地仲要有下turn 續航/返場 能力

講解場, 壞獸係勁, 但壞輝用壞獸好少做倒回殺, 好多時都係壞獸->輝夜, 兩張回手下turn 重用, 而家d deck 爆完一輪3~4 count 仲有續航, 下一輪起碼都2~3count. 你一兩下壞獸根本食唔哂 , 更莫講而家遊戲王2.0 大量係對方turn 郁既2速卡 (地天一世壞,深淵獸)
我其他回覆有講我玩緊御巫, 佢既壞獸運作比輝夜更流暢 (同樣可以回手食2次, 又可以回殺, 又唔會怕壞獸留場)

p.s. 我都好鐘意壞輝個idea, 但時代唔同真係好難打, 我見台大都仲時不時有壞輝偷倒上位, 但我自己試左佢地d deck 都係run得唔順, 可能我理解問題, 但感覺上單卡power 真係追唔上遊戲王2.0既卡
係 不過我先攻出到r4就會用巨型噴流冠軍+fno.0霍普+no.38 /no.90係度諗緊有無得再貪d 出生死棍 , t2炸死鐮

所以我都計好唔用殘光穩陣d, 殘光我都係落一算 加到就加,唔旨意佢,橫惦係咪都夠攻反而落好多手坑同解場處理純愛大黑/俱舍r7 重要d
冇隻瑪娜唔L玩
啲新卡出到咁L勁都唔俾張舊卡我玩下dklm
呢世都唔駛等到高橋畫圖既未批俾k 社 唔用得,除非出張異畫

今季好似好玩左
多番唔同deck出現
你都講得啱
始終殘光龍要場上有銀河「眼」怪先特召到
有時先攻起手有但出唔到

呢張R
六世壞人魚幾時嚟
想瘋狂堆墓啪青哥
師兄有冇deck build 參考下
自己上yt 抄完改下
係鑽5比 人打到口腫面腫
先攻又成日應該係做錯野做唔到L2+兩隻r8
正常銀河百式應該一定做到?
d 步驟好似耍好岩容錯有d 低
希望K社唔好發神經為左削純愛搞到強貪限1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞