Yu-Gi-Oh! 遊戲王Master Duel (43) 比珠淚更惡劣既俱舍黎啦

1001 回覆
0 Like 5 Dislike
link2死其實仲玩到
個問題係速攻 執獸 執魔陷全部限一
個續航唔見左
同埋個deck後手偏弱所以冇人帶了
王戰T2-T3
唔算廢
但係未去到好好揪
同樣係斬到七七八八,一世壞同雷精既下場差天共地
紅人魚冇事
仲有張革命同混沌魔龍救一世壞
一世壞=堆墓GS
其實一早要ban曬古尖古衛兵
設計地天嗰條友完全低估左而家遊戲王墓地資源嘅價值
一日唔死全家呢副野總有放法幫佢堆
一樣有荷魯斯真血公幫佢堆
連side都落割草打後攻
依定25週年啦 點會仲有人低估墓地資源啊 k社係專登出㗎 dp27剩返啲卡係變形鬥士嚟 佢唔出呢啲卡盒野邊有人埋單
依家主玩寶玉黑羽電子龍黑魔導太陽神,間唔中白銀,紅蓮滑
都幾好遊戲體驗
點會,得紅色橙色兩擋。最多多張除外,有幾難過
有小黑
冇中黑冇瞓教
死都唔肯出六世壞
睇個款冇場地
通告個度有寫rank7隻寵物狗
睇個款都係未有得玩全盛時期寵物狗
1112之前嗰d都未必會扣起
1201張中黑就多數都冇
訓教同小黑好似都係1112,照計都會有
依家六世壞邊會T2

頭兩日我玩返副斬完嘅1世壞,就真係T2啦輸到不要不要,打咗一日都仲係鑽五,一級都升唔到
少一次融合真係差好遠,紅人魚出嚟之前可以收返埋

轉咗六世壞(混PUNK)之後,一日就升到大師5,勁抽都ON9
呢兩年K社係咪請咗個反社會人士
出完神碑,表側除外都ON9㗎啦,所以都禁曬限曬

六世壞直頭裏側除外,電腦獸COMBO成功嘅話真係玩撚咩
試過獨角獸+電腦獸除外咗對方兩張巨大噴流,再OUT咗對方卡組十幾張,對方應該有心理陰影
下個表,電腦獸應該BYEBYE
講緊雷精靈後手難踩對面陣
九唔搭八
你就九唔搭八妖精死咗其他唔限一雷精都係冇運行
同埋我係話先後手都唔得
成村人玩未有大哥既六世 企隻白銀二姐係場已經一卡通關
真係反人類卡,郁一郁就自選裡則除外
所以我混咗punk,到我企隻11星精神終結者,就到佢收皮
再唔係就鮮花互撞都ok,通常企出嚟嘅二姐都係打橫,得2900防

印象中用六世壞打白銀都係贏多輸少,試過7星要塞唔封佢前場,封咗佢4個後場
啱啱又搵到另個方法打二姐,7星要塞打直,自爆特攻(取除1素材防戰破),變天霆號
-妖精死咗其他唔限一雷精都係冇運行
死妖精當成個deck停應該係你唔識玩雷精 或者冇睇過冇妖精但係速攻拉人 執獸 執魔陷冇限係點樣行 鬼佬死妖精都係大撚把上位

先手點會唔得
行先合埋眼都出到本家魔陷擋/獸擋 加個速攻除外/陷阱夾人
檯面保底仲有IP女+經melffy合既虹光

係O表限晒一冇後續成個Deck行先封得住對面都冇位補爆頭姐

講得出先後手都唔得似係你冇玩過多D
鬼佬冇g呀大佬 佢哋連指都唔落
你冇妖精邊有咁多link值又ip 又melffy 又紅又橙
擋效果要解放 跟住ip 二速又要link值
係唔係冇經歴過限曬一都仲有既咒法雷精同鐵獸雷精

不過你當我冇玩過算啦
兩星通召做到一隻兩星+一隻獸
或者
兩星+是旦一隻識特召雷精

兩隻合link2 堆素早魚 魚效果嘔兩個河狸
link2+1河狸合巨大噴流 拉小藍噴射+速攻抽是旦一邊擋
小藍噴射變melffy執貓 巨大噴流加melffy變IP女

檯面IP女 獸擋/魔陷擋 一隻任意兩星 一隻melffy貓

好難齊咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞