(附男神圖)乜而家做big4先係得$14,500人工?

526 回覆
78 Like 172 Dislike
不誠實使用電腦
不嬲起薪低
但之後嗰2/3年就真係嘭嘭聲

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬
不嬲起薪低

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬

唔計PI , 黑警做成世都係3萬, 真係不了
仲真係請先算,樓豬一張相玩到條撚屌工都冇 😂😂
啱啱做通常都係,我朋友最初都係13000,而家做左十年都50k啦。

你朋友都幾垃圾
不嬲起薪低

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬

連登仔一向短視
不嬲起薪低

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬

考慮埋 黑警 準時放工(應該係),work-life balance 。

當然人人取態唔同。
不嬲起薪低

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬

Big4 五皮喎
人哋做咗咩得罪你

入big4

成班毒撚酸味出晒黎

高登d 毒撚九成i 大
見有機會仲唔起勢搵位入咩
不嬲起薪低

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬

Big4 五皮喎

黑警可以做到退休
inclusive of housing allowance
有樓比你住wor?

所謂housing,咪叫你返支那出trip既酒店錢。

唔通香港有住屋津貼咩

果個係比你退稅用
大公司一般都有
唔識唔好扮大袋啦
係地鐵睇
不嬲起薪低

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬

Big4 五皮喎

黑警可以做到退休

黑警 同 big 4比 已經係off

黑警,入職20K,人工除左包比人屌老母,其他方面,跟本冇得輸,當然你要埋到堆。

Big 4 3年後既人工,係對得住 份工既工時,壓力,精神上既消耗。

識好幾個黑警fd,做老散,準時放工,夜晚有自己生活,多姿多彩,平日仲可以行下山。如果你性格岩做黑警,黑警的確冇得輸
人地做risk advisory
唔係audit
難入好多
不嬲起薪低

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬

Big4 五皮喎

黑警可以做到退休

黑警,入職20K,人工除左包比人屌老母,其他方面,跟本冇得輸,當然你要埋到堆。

Big 4 3年後既人工,係對得住 份工既工時,壓力,精神上既消耗。

識好幾個黑警fd,做老散,準時放工,夜晚有自己生活,多姿多彩,平日仲可以行下山。如果你性格岩做黑警,黑警的確冇得輸

你估全部做 audit都真係做一世咩,
我做左audit 4年幾, 跟過既上面好多 做到manager grade 或者前一個grade升唔到 manager 個D, 跳出去做都搵返 4,5萬, 有D最簡單坐入去攪IPO, 一攪到就做埋 listed co. FM 或者 FC, 又IPO bonus 點計都好過做黑警掛
不嬲起薪低

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬

Big4 五皮喎

黑警可以做到退休

你估全部做 audit都真係做一世咩,
我做左audit 4年幾, 跟過既上面好多 做到manager grade 或者前一個grade升唔到 manager 個D, 跳出去做都搵返 4,5萬, 有D最簡單坐入去攪IPO, 一攪到就做埋 listed co. FM 或者 FC, 又IPO bonus 點計都好過做黑警掛

所以未話人人取態唔同。
有人想 chur 幾年,之後希望上到位,到中年已經有能力財務自由。 認同做完audit 之後出路係好大,人工亦可以想像唔到地高。
有人想平平穩穩袋 2x K ,每日準時放工,做自己鐘意既野。
個重點係,如果你fg, big 4出左offer 比你,黑警亦有offer 。你會點簡。

利伸,垃圾,做過big 4 之後quit 左。
big4唔好呀
但應該都好過八成連登仔

後面個男仔好似好正好高,你影佢好過

後面個男仔好似好正好高,你影佢好過

4眼書生
陰公 做咩要處刑隻狗呢
呢d野唔應該公眾地方睇
癡線 連登真係會唔會咁多毒撚 你偷影人份人地隨時冇左份工 仲要著七分褲 成浸酸臭油頭柒味出曬黎
好撚仆街,咁都要影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞