(附男神圖)乜而家做big4先係得$14,500人工?

526 回覆
78 Like 172 Dislike
不嬲起薪低
但之後嗰2/3年就真係嘭嘭聲

死撚咗係地下個種嘭嘭聲

3年加100%,你係邊度搵?

佢地條path係兩登講過幾萬次啦
我係話會做到死撚咗啫

老實講,後生捱三四年又有乜所謂,公司比錢你讀書考試,仲要一年入面有三四個月slack season,我都唔明點解AUDIT啲人會呻辛苦

個人唔鍾意
所以當年grad都無考慮

唔請你就話冇考慮

推到樓主比人告
不嬲起薪低

死撚咗係地下個種嘭嘭聲

我係話會做到死撚咗啫

老實講,後生捱三四年又有乜所謂,公司比錢你讀書考試,仲要一年入面有三四個月slack season,我都唔明點解AUDIT啲人會呻辛苦

個人唔鍾意

唔請你就話冇考慮

我一大呀
你呢

大把一大廢柴入唔到big4
好過我fg果時
push
做左半年big 4 路過
我個年係11700
不嬲起薪低

死撚咗係地下個種嘭嘭聲

我係話會做到死撚咗啫

一年三四個月slack? 唔洗做special/IPO? 邊間咁正話我知?我去做.

同行外人講audit 真係哂鳩氣

我係話會做到死撚咗啫

個人唔鍾意

唔請你就話冇考慮

我一大呀
你呢

大把一大廢柴入唔到big4

三大bba正正常常都入到
不嬲起薪低

死撚咗係地下個種嘭嘭聲

我係話會做到死撚咗啫

一年三四個月slack? 唔洗做special/IPO? 邊間咁正話我知?我去做.

同銀行做sales 升RM 一樣
個個以為簡簡單單捱幾年
inclusive of housing allowance
有樓比你住wor?

唔係 係比d用自己名租樓住嘅員工用呢d錢交租,可以分開報稅 有tax refund

通常junior無架

佢份contract 咪有寫housing allowance 囉

housing allowance 係大公司用黎益員工,有租樓,可以比少d 稅,無租樓,都係會變番普通人工
點會咁易收返個offer
點會咁易收返個offer

偷拍私隱再放上網,應該都犯左私隱條例,DTT 有識事主 ge 人可以同佢單聲,睇下點樣告9樓主
乜鳩都影嚟放上網
樓主犧牲自己黎控訴社會既不公
頭已側
但係點解你要影埋人地上黎? 佢做左d咩野要受咁樣對待
上面果班逼科友係咁講話做5年人工50k
又唔見你地講下有幾多人一年都頂唔順就走左

講真如果ibank analyst/大bank mt/政府AO TA請你你唔即刻扑去做
唔好講到做到逼科就好威威
全世界都葡萄你份工咁
不嬲起薪低

死撚咗係地下個種嘭嘭聲

我係話會做到死撚咗啫

呢啲post實有人話咩捱幾年就咩都得
你試下入去捱到幾年先講啦
重未計啲做唔掂比人勸退嗰啲

講真如果ibank analyst/大bank mt/政府AO TA請你你唔即刻扑去做
全世界都葡萄你份工咁

Ibank fg都50k啦
唔咁離地
三大grad揀銀行mt fg都2x k
重唔使捱到隻狗咁先上到30k up

全世界都葡萄你份工咁

唔咁離地

咪就係
大學做黑警督察見工同工時都好過 big4
捱三年先 30k 督察一入學堂都 30k
做工程 it 我身邊人都 3-4年都有 30k 個數,乜 30k 真係好多咩?

全世界都葡萄你份工咁

唔咁離地

Bank mt真係咁好?
fg都有housing咁好
唔知佢地有無上連登呢?

留名等睇樓主比人告
好多同事上水
支持教訓樓主條毒撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞