(附男神圖)乜而家做big4先係得$14,500人工?

526 回覆
78 Like 172 Dislike
覺得做big4無前途嘅其實可以上linkedin睇下有big4 背景嘅人呢家做緊啲乜,辛苦幾年覺得有冇回報自己判斷。

算la, 佢地連linkedin係乜都唔知
不嬲起薪低
但之後嗰2/3年就真係嘭嘭聲

個平均時薪都係底

警察輕鬆兩萬

人地辛苦幾年搵得多過散仔啦。竟然有人覺得做散仔好過big4

你讀到u 仲做死散仔咩
份人工其次,警察宿舍先值錢

你講到差佬就好易住到警察宿舍咁

同埋退休要還架喎
曾經係街見到一個差佬5x歲 頭髮都有啲白 應該過幾年就勒令退休個啲 得一支傷心柴 成世都無升過 唔知佢見住後生佢廿幾三十年既同佢同一個grade 有咩感受
樓主涉嫌:
跟蹤,從而協助散播機密文件

DTT 一定吹得郁班警察
Deloitte實告9樓主
big4 真係咁cheap 就唔會一車車三大入去啦😂 唱衰逼科多數係入都入唔到嘅辣殺
人地做risk advisory
唔係audit
難入好多

請佢都好有RISK WOR
big4 真係咁cheap 就唔會一車車三大入去啦😂 唱衰逼科多數係入都入唔到嘅辣殺

inclusive of housing allowance
有樓比你住wor?

唔係 係比d用自己名租樓住嘅員工用呢d錢交租,可以分開報稅 有tax refund
你以為自己好撚特別咩 出到黎社會係咁
唔夠多味考政府工
垃圾 人地5。6年後 講緊40到50k
inclusive of housing allowance
有樓比你住wor?

唔係 係比d用自己名租樓住嘅員工用呢d錢交租,可以分開報稅 有tax refund

通常junior無架

係咩 我做個普通rm 都有 以為大公司個個都有

其實三大都唔係個個請
見過有人去做2nd tier
點解會可以地鐵睇contract嫁 係都搵個人少d既位啦
Btw樓主真係好仆街
樓主真係好仆街
有冇行內人講下big 4人工條梯係點樣
個個都話幾年後50k
但big 4一年請咁多人
岩岩打左俾德勤高層
佢話公司決定收返個offer
樓主正仆街害死個傻仔
其他迫科都唔會再請佢
個個都話幾年後50k

Big 4起薪低,升幅好高,而audit工時好長,流失率高,好多人做完3年拎完牌之後都轉工,所以每年都請返好多人,同護士一樣
所以big 4人工第四年之後加好多,想留住啲人,所以你肯捱嘅話人工係有保障,不過真係燃燒生命
算係咁啦
普通地盤ae仔都係15~16k左右喳
top個批就22k左右
岩岩打左俾德勤高層
佢話公司決定收返個offer
樓主正仆街害死個傻仔
其他迫科都唔會再請佢

個個都話幾年後50k

big 4或者2nd tier
都係14k 18k 23k 32k 37k 一年一個grade咁上,個別會差一千幾百啦, 係p記最高 可以多幾千
個個都話幾年後50k

big 4或者2nd tier
都係14k 18k 23k 32k 37k 一年一個grade咁上,個別會差一千幾百啦, 係p記最高 可以多幾千

仲有Q pay Study leave exam leave
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞