(附男神圖)乜而家做big4先係得$14,500人工?

526 回覆
78 Like 172 Dislike
樓主坐左幾耐
之前聽聞得12到13咋喎

反而我想知,點解到今日(八月頭)先簽約?

fg唔係早幾個月已經簽晒;?

可能 waiting list ?

因為有人reject offer先到佢, 佢係waiting list
似係你犯法喎
侵犯私隱

私隱你保護得好就叫私隱
你會唔會將你個連登account同密碼寫係張A4紙到比人任望呀?

即係佢保護唔好就任你影擺上網既,
女仔著少d衫就任你強姦既

女仔著少d衫都叫有著
宜家佢唔單只保護唔好直頭係公眾地方展示WOR

啱呀,人地個女仔都知d廉恥著返件背心仔,你直情當眾露野wor 你當人地傻既睇唔到家咩,自己保護唔好私隱權就算吧啦

因為有人reject offer先到佢, 佢係waiting list

Risk dept其實做d咩架?

好似係 IT audit ??
fg仔 應該仲底d
3 年後先同我講野

Big4 fg 今年做A1 的確係 14.5K, 如果你話做足三年, 第4個grade 大約 3xK

有幾多人捱到3年?做到人生只得返工

捱到3年其實好多, 只係好多人做夠3年Q 埋就會開始諗幾時走姐, 你話幾多個做夠5年升到 mgr 就唔算多啦
大把人當BIG4係踏腳石

睇黎宜家又變返waiting list了

我唔知佢係幫internal定external做risk, risk有幾種,operation risk, financial risk等
主要做下sensitivity analysis 呀, formulate strategy 去 mitigate d risk果d
我唔係dtt唔知佢係咪做advisory role定 internal role

主要internal control, eg IPO project, sponsor 都會engage 人做份 IC report

如果it audit 應該會有assurance 呢個字,不過唔係dtt人真係唔多清楚
好圖
inclusive of housing

14500重要已經計埋房津

唔知眞底薪有無萬元

應該會出13個月啦
強烈建議事主問下法律意見告唔告到樓主 毒撚係要受下教訓
呢條友準備比人炒了

抵炒啦
confidentiality對accountant同auditor嚟講好重要咁personal嘅嘢都可以拎著遊街,公司點可以entrust啲其他公司嘅confidential documents畀佢容乜易畀人告

記者朋友我係萌化大革命
Big4 出名高既係工時
真係唔明d年青人,點解可以將公司合約呢d機密野當街當巷睇ga!經一事長一智啦!

記者朋友我係鐵拳孫中山
big4 一年加10k人工,起薪so what
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞